Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. rugsėjo 25-27 d. Tobulos rudens atostogos medikams ir ne tik su „viskas įskaičiuota“ Lietuvoje!!!

Registracija ir informacija apie kelionę telefonu 8 674 77240 arba elektroniniu paštu: [email protected]

Kelionės kaina – 200 Eur/asmeniui
Registruojantis kelionei mokama visa kelionės kaina.

ATOSTOGOS MEDIKAMS – vykdami į šią kelionę medikai gali pasinaudoti turizmo paslaugų kompensavimo priemone (medikai turi galimybę nemokamai įsigyti turizmo paslaugų už 200 eurų Lietuvoje 2020 m. rugsėjo 1 d. – lapkričio 30 d. laikotarpiu, o jų suteikimo kainą kompensuoja valstybė).

Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:

1 DIENA (rugsėjo 25 d. penktadienis)
Utena - Raudondvaris – Seredžius – Veliuona – Raudonė – Panemunės pilis – Šilinė – Palanga.
Šią dieną kiekvienas ras kažką įdomaus: mylintys gamtą - įspūdingus lėtai vinguriuojančio Nemuno vaizdus, besidomintys istorija - neįtikėtiną pasakojimą apie pilių paslaptis, meninės sielos žmonės - neišsenkamą kultūrini paveldą...
Išvykimas iš Utenos 7:30 val. nuo Utenos kultūros centro (Aušros g. 49, Utena).
Raudondvario dvare Jus pasitiks grafienė Rozalija. Supažindinusi su dvaro architektūriniu ansambliu, kurį sudaro XVII amžiaus renesanso pilies rūmai, oficinos, oranžerija, ledainė, arklidės būtinai pakvies puodeliui kvapnios kavos su gardaus torto gabalėliu.

Seredžiuje aplankysite Palemono kalną kuriame stovėjusi Pieštvės pilis. Padavimų bei legendų gaubiamoje Veliuonoje pasigėrėsite įspūdingu mediniu dvaru, pasigrožėsite, nors ir apleistu, bet vis dar žaviu dvaro parku, piliakalnių didybe. Pakilę į 33 m aukščio Raudonės pilies bokštą turėsite galimybę įkvėpti gaivaus panemunių oro ir paganyti akis po neaprėpiamus tolius.
Pietūs. Panemunės pilis sužavės įspūdingu bokštu, kaskadiniais tvenkiniais ir gilia istorija. Nors pilies bokštuose žiojėja šaudymo angos, istorikai teigia, kad čia didelių mūšių nebuvę. Manoma, kad šios pilies teritorijoje galėjo būti didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytenio dvaras, čia šis garsus Lietuvos valdovas ir palaidotas. Netoliese esančiame „Medaus slėnyje“ iš bitininko Ovidijaus išgirsime pasakojimą apie nepaprastą bičių gyvenimą avilyje bei ragausime medų, meduolį ir midų.
Nakvynė Palangoje.

2 DIENA (rugsėjo 26 d. šeštadienis). Palanga.
Pusryčiai.
Ekskursija po Palangą „Senosios Palangos vilos“ su šarmingu vietiniu gidu Arūnu Šateika!
Nuo 13:00 val. Laisvas laikas.
Nakvynė Palangoje.

3 DIENA (rugsėjo 27 d. sekmadienis). Kretinga.
Pusryčiai.
Ekskursija po Kretingos Pranciškonų vienuolyną „Vienuolių takais".
Ekskursijos metu aplankysime Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią, bažnyčios bokštą, vidinį vienuolyno kiemelį, Kankinių koplyčią, bažnyčios įkūrėjų kriptą, Kankinių kriptą, Lurdą. Sužinosime vienuolyno bei bažnyčios atsiradimo istoriją, kuo ypatingos trejos bažnyčioje esančios durys, kokiais stebuklais garsėja šv. Antano altorius, kokia rutina gyvena vienuoliai, kokie žmonės buvo užmūryti bažnyčios rūsiuose.
Grafų Tiškevičių dvaras Kretingoje išgyvena tikrą renesansą. Kur puoselėjamos grafų tradicijos, rūpestingai tvarkomas parkas ir Žiemos sodas su Oranžerija. Čia auga vėduoklinės palmės, bananmedžiai, vijokliniai augalai, upeliuose gyvena dekoratyvinės žuvys.

Japoniško sodo lankymas. Tai unikalus didžiausias Europoje 16 ha Meistro iš Japonijos (Hajime Watanabe) ir gydytojo (Šarūno Kasmausko) kuriamas Japoniškas sodas Kretingos rajone su tūkstančiu bonsai medelių kolekcija, akmenų sodu, sakuromis, tvenkiniais. Kūrėjas sako, kad norėjo būti laimingas, todėl meistriškai sukurta aplinka, kalvos, upeliai, augalai, akmenys, atmosfera tarsi atgaiva sielai... Taigi, ekskursija su gidu Šarūnu Kasmausku garantuoja gerą emociją, ryšį su gamta, o ekskursijos pabaigai gersime arbatą ir šnekėsimės apie gyvenimą.

Į kelionės kainą įskaičiuota viskas, kas įrašyta programoje:
autobuso nuoma;
gidų paslaugos;
kava su desertu Raudondvario dvare;
edukacijos „Medaus slėnyje“ ir Japoniškame sode;
1 pietūs;
2 nakvynės Palangos svečių namuose;
2 pusryčiai;
lankomų objektų bilietai.

Į kelionės kainą neįskaičiuota: asmeninės išlaidos!

KELIONĖS ORGANIZATORIUS:

Aprašyme naudotų nuotraukų nuorodos>>>>>

Prekė įtraukta į krepšelį