Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. balandžio 16-19 d. Zamostė–Lvovas–Karpatai–Liublinas

SVARBI INFORMACIJA:
2020 m. balandžio 16-19 d. turėjusi vykti kelionė yra perkeliama. Šiuo metu suplanuoti tikslios kelionės datos negalime, nes nėra aišku kada bus galima ir saugu vykti į užsienio šalis. Visus užsiregistravusius kelionei informuosime apie naują kelionės datą kai tik ji bus žinoma.

KELIONĖS PROGRAMA:
Informacija telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected].
Kelionės avansas – 40 Eur.
Kelionės programa spausdinimui

1 diena. Naktį 00:30 išvykstame iš Utenos. Kelionė per Lenkiją. Aplankysime Zamostės miestą, kurį suprojektavo italų architektas Bernardo Morando pagal „idealaus miesto“ koncepciją. Zamostės renesanso stiliaus senamiestis įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Miestas išlaikęs originalų planą ir jį saugojančius gynybinius įtvirtinimus. Ekskursija po senamiestį. Gražiausia yra rinka – keturkampė aikštė supama mūrinių spalvotų namų, kurie senovėje priklausė pirkliams. Pamatysime miesto Rotušę, išlaikiusią puikų renesansinį interjerą su daugybe skulptūrų ir vertingų paveikslų. Apžiūrėsime Šv. Tomo bažnyčią, kurioje palaidoti didikai Zamojskiai, gynybinės sistemos pastatus – vartus, bastionus, mūrų fragmentus. Kartu su renesansiniais statiniais jie teikia miestui nepakartojamos nuotaikos ir ypatingo grožio. Vykstame į Lvovą. Nakvynė 3 *viešbutyje Lvovo centre (visas 3 naktis nakvosite tame pačiame viešbutyje).

2 diena. Pusryčiai. Ekskursija Lvove autobusu ir pėsčiomis. Lvovas tai miestas – muziejus po atviru dangumi, stebinantis įspūdingu grožiu. Ne veltui Lvovo senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulinio kultūros paveldo objektų sąrašą. Apžiūrėsime įstabaus grožio barokinio stiliaus Šv. Juro soborą su Šv. Anufrijaus grota, universitetą. Ekskursija pėsčiomis po senąjį Lvovą: žymusis armėnų kvartalas ir seniausia Lvovo bažnyčia, Turgaus aikštė, didžiulė Rotušė. Pasivaikščiosime Laisvės prospektu - viena žaviausių ir prašmatniausių Lvovo gatvių: didingi Operos teatro rūmai, Parako bokštas, Dominikonų bažnyčia ir vienuolynas, Bernardinų bažnyčia ir vienuolynas, Lotynų katedra, miesto požemiai*. Lvove karaliauja bohemiška dvasia, o miestas svečius nustebins jaukumu, svetingumu, išraiškinga architektūra, kulinarinio paveldo patiekalais ir kiekvienam prieinamomis kainomis. Beje, Lvovas laikomas Ukrainos kavos sostine. Jei visame pasaulyje kava auga, tai Lvove ji yra kasama. Užsuksime į kavos kasyklą, kurioje galėsite paragauti išsikastos kavos. Alaus degustacija. Laisvas laikas. Nakvynė 3 *viešbutyje Lvovo centre (visas 3 naktis nakvosite tame pačiame viešbutyje).

3 diena. Pusryčiai. Laisvas laikas Lvove arba Ekskursija autobusu ir pėsčiomis Karpatuose. Keltuvu* kelsimės į kalnus kur grožėsimės nuostabia kalnų panorama. Taip pat lankysime Tustaną. Tustanas buvo viduramžių uolos - tvirtovės miestas ir muitinės vieta IX – XVI amžiuose, Senosios Rusios uolos gynybinis kompleksas. Šis kompleksas yra Ukrainos Karpatuose, Lvovo srities Skole rajone, prie Urych kaimo į pietus nuo Boryslavo miesto ir į pietryčius nuo Skhidnytsia kaimo. Taip pat lankomas „Kamianka“ arba „Kamianetskyi“ krioklys* yra prie Kamiankos upės Dubynos nacionaliniame parke, Skole Raion, Lvovo sritis Vakarų Ukrainoje. Krioklio aukštis yra 7 metrai. Nakvynė 3 *viešbutyje Lvovo centre (visas 3 naktis nakvosite tame pačiame viešbutyje).

4 diena. Pusryčiai. Vykstame į Lenkiją. Atvykstame į vieną seniausių Kazimiero Didžiojo statytų miestų – Liubliną. Lietuvai Liublinas pažers sentimentų. Juk būtent šiame mieste gimė ATR – Abiejų Tautų Respublika. Ekskursija po Liublino senamiestį: gynybinės miesto sienos, Karališkieji tribunolo rūmai ir pagrindinė aikštė, Domininkonų bažnyčia, miesto katedra, Lietuvos aikštėje pastatytas paminklas Liublino unijai, miesto simbolis – Krokuvos vartai, nuo kurių atsiveria nuostabus vaizdas į didingą senamiestį. Aplankysime karališkąją rezidenciją – įspūdingo grožio Liublino pilį. Išvykstame link namų. Kelionė per Lenkiją. Naktį grįžtame į Uteną.

REIKALINGI DOKUMENTAI: LR piliečio pasas, kurio galiojimo laikas turi būti ne trumpesnis nei 3 mėn. kelionei pasibaigus.

Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
kelionė autobusu;
3 nakvynės su pusryčiais 3* viešbutyje Lvovo centre;
kelionės vadovo paslaugos; ekskursinė programa;
kelionės dokumentų sutvarkymas.

Į KELIONĖS KAINĄ NEĮSKAIČIUOTA:
Medicininių išlaidų draudimas kelionės metu;
50 €/asmeniui: mokami objektai*;
vietinių gidų paslaugos;
3 pietūs, 1 alaus degustacija su pietumis.

PASTABOS: išsamesnė informacija teikiama kelionės atmintinėje; objektų skaičius, lankymo tvarka ir įėjimo bilietų kaina gali keistis; muziejuose ir kituose mokamuose objektuose kelionės vadovas ekskursijų neveda.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 13710.
Prievolių įvykdymo laidavimo draudimo polisas Nr. KOFG 001501, kuris galioja iki 2021.01.06.

Prekė įtraukta į krepšelį