Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. rugpjūčio 4-9 d. ATŠAUKTA Sankt Peterburgas

KELIONĖ ATŠAUKTA.
informacija telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected].
 

Sankt Peterburgas tituluojamas Šiaurės Venecija.
Salos, upės, kanalai suteikia miestui savitą stilių: ažūriniai Nevos intakų tilteliai, auksu ir mozaikomis puošti cerkvių kupolai atsiveria prieš keliautojo akis.
Puošnūs rusų carų priemiesčio rūmai ir parkai, unikalios daugiau nei 300 muziejų kolekcijos, nepakartojamas naktų žavesys… Kelionėje Jūs turėsite puikią progą tai patirti!

KELIONĖS PROGRAMA:
1 diena. Rugpjūčio 4 d. (antradienio rytas). 3 val. rytą išvykstame iš Utenos (Aušros g. 49, Utena). Keliaujame per Latviją (Valka -Valga), Estiją (Narva), Rusiją ir atvykstame į Sankt-Peterburgą. Nakvynė viešbutyje Sankt Peterburge.

2 diena. Rugpjūčio 5 d. (trečiadienis). Pusryčiai. Apžvalginė ekskursija po miestą (istoriniai ir architektūriniai Sankt-Peterburgo paminklai), legendinis kreiseris Aurora, Petropavlovsko tvirtovė su soboru*, kuriame palaidoti Rusijos carai. Pagrindinė Sankt-Peterburgo gatvė – Nevos prospektas. Lankome Jusupovo rūmus* - viena iš kunigaikščių Jusupovų šeimos rezidencijų, kurie stebina savo puošnumu ir prabanga net daug mačiusius keliautojus. Įspūdingos salės, svetainės ir namų teatras traukia ir turistus, ir garbingus svečius. Čia lankėsi ir Anglijos karalienė, ir aktorė Laiza Minelli, ir supermodelis Naomi Kembell. O jei dar prisiminti mistiškus Rusijos istorijos puslapius, nes būtent šiuose rūmuose buvo nužudytas aiškiaregys G. Rasputinas, pranašavęs kruvinąją erą, tai supranti, kad, esant Peterburge, būtinai reikia aplankyti šią unikalią vietą. Nakvynė viešbutyje Sankt-Peterburge.

3 diena. Rugpjūčio 6 d. (ketvirtadienis). Pusryčiai. Ekskursija į Ermitažą* - vieną iš prabangiausių ir turtingiausių pasaulio muziejų. Laisvas laikas. Pageidaujant, lankome unikalią Prisikėlimo bažnyčią*, taip pat vadinama Atpirkėjo krauju (Spas na krovi), kuri pastatyta toje vietoje, kurioje kadaise buvo mirtinai sužeistas imperatorius Aleksandras II. Cerkvės išorė ir vidus buvo kuriami pačių žymiausių ir talentingiausių menininkų ir išsiskiria savo spalvingumu ir mozaikų įvairove. Nakvynė viešbutyje Sankt-Peterburge.

4 diena. Rugpjūčio 7 d. (penktadienis). Pusryčiai. Kelionė į Pavlovską - dar viena puikioji Rusijos carų vasaros rezidencija. Išvyka į Puškino miestą, aplankant Jekaterinos rūmus* su garsiuoju Gintaro kambariu. Grįžimas į miestą. Laisvas laikas. Pageidaujantiems – naktinis plaukiojimas** Nevos upe po pakeltais tiltais arba naktinis Nevos tiltų pakėlimo stebėjimas. Nakvynė viešbutyje Sankt-Peterburge.

5 diena. Rugpjūčio 8 d. (šeštadienis). Pusryčiai. Aplankysime Isaakijaus soborą*, kerintį savo didybe ir prabanga. Tai viena iš didžiausių katedrų pasaulyje. Jos pastatymui sunaudota daugiau nei 400 kg aukso ir 16 tonų malachito. Nuo soboro kolonados* atsiveria nuostabi Sankt Peterburgo panorama. Ekskursija į Peterhofą – “rusiškąjį Versalį” – imperatoriškų pastatų ansamblis, apsuptas įspūdingų parkų, sodų ir auksu padabintų fontanų kompozicijų. Išvykstame link Lietuvos. Kelionė per Rusiją, Estiją. Nakvynė viešbutyje Estijoje, Narvos mieste.

6 diena. Rugpjūčio 9 d. (sekmadienis). Pusryčiai. Tartu miesto apžvalga. Kelionė per Estiją, Latviją ir Lietuvą. Su puikia nuotaika ir pilni įspūdžių grįžtame į Uteną.

REIKALINGI DOKUMENTAI:
Galiojantis LR piliečio PASAS, kurio galiojimo laikas ne trumpesnis negu 6 mėn. kelionei pasibaigus.

Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
Kelionė turistiniu autobusu;
4 nakvynės su pusryčiais viešbutyje Rusijoje, Sankt Peterburgo mieste;
1 nakvynė su pusryčiais Estijoje, Narvos mieste;
kelionės vadovo paslaugos; ekskursinė programa;
kelionės dokumentų sutvarkymas;
e-viza;
medicininių išlaidų draudimas kelionės metu.

Į KELIONĖS KAINĄ NEĮSKAIČIUOTA:
* mokami objektai, vietinių gidų paslaugos, radijo gidų nuoma ~ 100 EUR vietine valiuta.
** mokami objektai tik pageidaujantiems.

PASTABOS:
Išsamesnė informacija teikiama kelionės atmintinėje;
Objektų skaičius, lankymo tvarka ir įėjimo bilietų kaina gali keistis;
Muziejuose ir kituose mokamuose objektuose kelionės vadovas ekskursijų neveda.

Kelionės metu nuvažiuosime ~ 2000 km.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 13710.
Prievolių įvykdymo laidavimo draudimo polisas Nr. KOFG 001501, kuris galioja iki 2021.01.06.
Aprašyme naudojamos nuotraukos šaltinis: https://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/naujiena/kelioniu-pulsas/nemokamos-el-vizos-ir-vykstantiems-i-sankt-peterburga-637-1177948#_

Prekė įtraukta į krepšelį