Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2022 m. gruodžio 17-18 d. „Kalėdinė Varšuva“

Kelionės kaina asmeniui – 120 Eur.
Mokamiems objektams papildomai reikia turėti ~ 35 Eur.
Registruotis
galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]
Už kelionę reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 5 darbo dienoms iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:
PIRMA DIENA

5:00 val. ryte išvyksime iš Utenos (nuo Kultūros centro, Aušros g. 49, Utena), pasieksime Lenkijos sostinę Varšuvą – miestą „pakilusį iš pelenų“. Apžvalginė ekskursija autobusu. Ekskursija pėsčiomis prasidės nuo Varšuvos kultūros ir mokslo rūmų apžvalgos aikštelės. Kelsimės į 114 metrų aukštyje esančią apžvalgos aikštelę. Grožimės iš paukščio skrydžio atsiveriančia miesto panorama.
Keliaudami Karališkuoju traktu – lenkiškaisiais Eliziejaus laukais – pamatysime prabangius rūmus – dabartinę Prezidentūrą – Lenkijos prezidento rezidenciją. Šioje gatvėje yra susitelkę ir reikšmingiausios švietimo įstaigos: didžiausias šalyje – Varšuvos universitetas ir Mokslų akademija. Žvalgydamiesi po teritoriją išvysime paminklus garsiajam poetui, kūrusiam romantiškus eilėraščius Lietuvai, kuri jam – brangesnė už sveikatą – Adomui Mickevičiui, ATR vadovui Juzefui Poniatovskiui ir maištautojui, gūdžiais viduramžiais paneigusiam, jog Žemė yra Visatos centras – Mikalojui Kopernikui. Ekskursiją tęsime Šv. Kryžiaus bažnyčioje, kurioje ilsisi žymiausio lenkų kompozitoriaus Frederiko Šopeno ir Nobelio literatūros premijos laureato Vladislavo Reimonto širdys. Apžiūrėsime ir šalia esančius „grojančius“ Šopeno suoliukus. Ekskursija pėsčiomis po Varšuvos senamiestį.
Koperniko mokslo centras. Per dvejus metus iškilęs Koperniko mokslų centras užima 20 tūkst. kv. metrų teritoriją, o duris atvėrė 2010 metų lapkričio mėnesį. Apie 365 mln. zlotų kainavęs projektas buvo sukurtas Varšuvos savivaldybės, Lenkijos švietimo ministerijos ir Lenkijos mokslo ir aukštojo išsilavinimo ministerijos iniciatyva. Net 207 mln. zlotų buvo gauta iš Europos Sąjungos fondų. Šį technologijų muziejų geriausia būtų vadinti laboratorija. Čia nėra jokių gidų ar popierinių informacinių bukletų, kuriuose būtų pasakojama istorija. Prie kiekvieno eksponato tik instrukcija. Pažinti jį privalo pats lankytojas – liesdamas, klausydamas, ragaudamas ar žiūrėdamas. Labai įdomi vieta!
Sutemus aplankysime karališkąją Vilanovo rezidenciją, kur pamatysime vieną gražiausių Lenkijos karališkų rūmų parką, kuriame šiuo metų laiku žydi tūkstančiai šviesų. Keliausime apšviestu tunelio, iš kurio nesunkiai pateksime į karališką parką. Pasivaikščiosime tarp tviskančių antikinių skulptūrų. Sustosime rūmų terasoje apžiūrėti barokinį sodą. Jį apšviečia tūkstančiai šviesų, kurios specialių pasirodymų metu šoka klasikinės muzikos ritmu, Rožių sode nepakartojamą įspūdį paliks mirguliuojantys šviečiančių gėlių kilimai.
Nakvynė viešbutyje Varšuvoje!

2 DIENA
Viešbutyje švediški pusryčiai.
Keliausime pasigrožėti nuostabiu, 76 hektarus užimančiu, ir pačiame miesto centre įsikūrusiu Lazienki parku. Turistus iš viso pasaulio viliojantis, išskirtinis parko akcentas – karališkoji vasaros rezidencija, kurią ne veltui vadina „Rūmais ant vandens“. Lazienki parko rūmai, tai vienas gražiausių neoklasikinių statinių šalyje. Pasivaikščiosime po karališkuosius sodus ir aplankysime įspūdingą Frederikui Šopenui skirtą paminklą. Parke taip pat galima sutikti tapusius parko simboliais povus, taip pat gausybę paukščių, tame tarpe antis, gulbes, žuvėdras bei daug kitų paukščių, daugybę šėlstančių tarp medžių voveraičių, dalis kurių būtinai patikrins ar parko lankytojų ištiestuose delnuose nelaukia kažkoks skanėstas.
Vyksime į Varšuvos senamiestį. Susipažinsime su senamiesčiu, atkurtu po jį visiškai nuniokojusio Antrojo pasaulinio karo. Ar nežinodami atspėtumėte, kad senasis miestas, įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą, atstatytas tik XX a. pabaigoje? Pamatysime Karalių rūmus, kuriuose rezidavo Lenkijos-Lietuvos valdovai, Pamatysime Lenkijos karalius ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Zigmanto III koloną, Šv. Jono katedrą – vieną iš svarbiausių Lenkijos istorinių įvykių liudininkę. Katedros požemiuose palaidoti žymūs šios šalies žmonės.. Apsilankę šurmulingoje Turgaus aikštėje išvysime gausiai dekoruotų spalvingų namelių eiles. Aikštės centre stovintis Varšuvos simbolis – Undinė, kurią galite rasti ir miesto herbe. Eidami toliau, išvysime įtvirtintus miesto vartus – Barbakaną ir miesto gynybines sienas. Laisvas laikas. Šventiškai nusiteikę ir nusipirkę Kalėdinių lauktuvių vyksime namų link.

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 1100 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
kelionė autobusu (garso-vaizdo aparatūra);
1 nakvynė turistinės klasės viešbutyje su pusryčiais;
kelionės vadovo paslaugos;
ekskursinė programa.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
Medicininių išlaidų draudimas užsienyje;
*bilietai į mokamus objektus;
papildomos paslaugos.
*MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI ~ 35 Eur.

Papildoma informacija:
DOKUMENTAI: LR asmens tapatybės kortelė arba LR pasas, galiojantys ne mažiau kaip 3 mėnesius po kelionės pabaigos (ir suaugusiems, ir vaikams).
Vykstant į kelionę būtina turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).
Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į grupės pageidavimus ir objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Vairuotojų darbo režimą reglamentuoja ES įstatymai.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 13710.

Aprašyme naudotų nuotraukų šaltiniai:
https://christmasmarketsineurope.com/warsaw-christmas-market/
https://www.inyourpocket.com/warsaw/wilanow-royal-garden-of-light_158e
https://www.kopernik.org.pl/oferta-online/wirtualne-spacery

Prekė įtraukta į krepšelį