Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2022 m. rugsėjo 10 d. Pažintinė kelionė Dauguvos upės pakrantėmis (Latvija)!

KELIONĖS KAINA – 48 Eur/asmeniui.
Papildomai reikia turėti 45 Eur/asmeniui (vietinių gidų paslaugos, pietūs, elektromobilių nuoma, pasiplaukiojimas laivu, bilietai į lankomus objektus)
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]

SVARBI INFORMACIJA:
Už kelionę reikia sumokėti per 3 d.d. po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 5 darbo dienoms iki ekskursijos pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
Į užsienį galima vykti tik turint 3 mėnesius galiojantį (skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos) pasą arba asmens tapatybės kortelę.
Rekomenduojame turėti medicininių išlaidų draudimą, vykstant į šią kelionę taip pat galioja Europos sveikatos draudimo kortelė.

Ekskursijos programa spausdinimui

MARŠRUTAS:
Utena – Plavine – Aizkrauklė – Kuoknesė – Jekabpils – Cėsvainės pilis – Utena
Norisi atsikvėpti nuo darbų ir pabėgti nuo kasdieninės rutinos? Puiki išeitis – pažintinė kelionė pas „braliukus“ į Latviją ! Laukia nepamirštama kelionė gražuolės Dauguvos upės pakrantėmis.

KELIONĖS PROGRAMA:
7:00 val. ryte išvykimas iš Utenos (Kultūros centro automobilių stovėjimo aikštelė).
Galingoji Dauguva yra supančiota užtvankomis, labiausiai pakeista ir energetikos naudai tarnaujanti upė – jos vagoje yra net penkios hidroelektrinės, 3 iš jų Latvijoje. Ir mūsų pirmasis sustojimas Plavine. Pliavinių HE – galingiausia hidroelektrinė Latvijoje ir Baltijos valstybėse. Šalia esantis miestas Aizkrauklė – energetikų miestas. Tai seną istoriją turintis miestas. Aizkrauklės lyvių pilį pirmą kartą paminėta Henriko Latvio kronikos tekste apie lyvių ir lietuvių žygį į Rygą 1204 m. 1279 m. kovo 5 d. netoli Aizkrauklės įvyko Aizkrauklės mūšis, kurį istorikai lygina su Saulės mūšiu. Čia buvo sunaikintos Kalavijuočių pajėgos. Šis laimėjimas puošia tuometinę Traidenio (1268–1282) Lietuvą.

Vaizdingomis Dauguvos upės pakrantėmis atvykstame į Kuoknesę. Kuoknesė – senoji latgalių gyvenvietė, kuri nuo 1208 m. priklausė Rygos vyskupui. 1209 m. pastatyta mūrinė vyskupo pilis, kuri buvo stipriai apgriauta ir po truputėlį nyko. Ilgai pilies griuvėsiai stūksojo ant aukšto skardžio, kurio šiandien net įsivaizduoti neįmanoma. Pastačius eilę hidroelektrinių Dauguvos vanduo buvo stipriai pakeltas, susiformavo visiškai naujas kraštovaizdis. Dabar čia galima vaikščioti ir sausuma ir apiplaukti upe. Mes tai padarysime plaukdami laivu „Vigante“ besigrožėdami nuostabiu kraštovaizdžiu ir pilies liekanomis. Užtvanka šalia miestelio yra sudariusi salą, kuri palaipsniui virsta tikru Likimo sodu – vientisu tautos kančios paminklu Latvijos šimtmečio fone. Apžiūrėsime likimo sodą keliaudami elektromobiliais. Draugiški pietūs smuklėje „Rudolfs“. Važiuodami link Cesvainės dvaro ansamblio aplankysime Jekabpils miesto Krustpilio pilį. 1237 metais Livonijos ordinas tęsdamas lyvių ir sėlių žemių užkariavimą pastatė akmeninę pilį. Dabar joje įsikūręs istorijos muziejus. Susipažinsime su pilies istorija, o nuo pilies vartų bokšto išvysime miesto panoramą. Mūsų kelionės puošmena – po gaisro atstatyta – Cėsvainės pilis – eklektizmo pavyzdys, apjungęs gotikos, romanų ir jugendo stilių elementus. Pilis buvo pastatyta 1890–1897 metais pagal architektų H. Grizenbaho ir A. Dinklagės projektą. Apžiūrėsime pilį, rūsio labirintus, pakilsime į bokštą (117 pakopų). O romantiškas kraštovaizdžio parkas bus uoga ant kelionės pyrago.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
autobuso nuoma;
lydinčio gido paslauga;
ekskursijos organizavimas.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
45 Eur/asmeniui (vietinių gidų paslaugos, pietūs, elektromobilių nuoma, pasiplaukiojimas laivu, bilietai į lankomus objektus).

EKSKURSIJĄ ORGANIZUOJA:

Kelionės aprašyme naudotos nuotraukos šaltinis:
https://www.latvia.travel/lt/lankytina-vieta/likimo-sodas
http://www.kugitisgulbis.lv/gallery/
https://www.latvia.travel/lt/lankytina-vieta/jekabpilio-istorijos-muziejus

https://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/naujiena/kelioniu-pulsas/aplankykite-kuoknese-po-parka-golfo-masinomis-milziniski-samai-ir-is-vandens-isnyranti-pilis-637-1902026#_

Prekė įtraukta į krepšelį