Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2023 m. balandžio 1 d. Ekskursija „Molėtų kraštas: tarp ežerų ir žvaigždžių“

Ekskursijos kaina asmeniui – 25 Eur.
Papildomai reikia turėti – 36 Eur (lankomų objektų bilietai, edukacinės programos, vietinio gido paslauga).
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]
Už ekskursiją reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į ekskursiją likus 5 darbo dienoms iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
Ekskursijos aprašymas spausdinimui

EKSKURSIJOS PROGRAMA:

8:15 val. – išvykimas iš Utenos (nuo Kultūros centro, Aušros g. 49, Utena).

Edukacinė programa „Karalienės Bonos Sforcos legenda atgyja...“. Karalienės Bonos Sforcos legenda, sąsajos su Inturkės kraštu. Bonos Sforcos laikų valgių degustacija. Nieko nėra gražiau ir įdomiau, kai prieš akis matai atgyjančią legendą... Seniai seniai, kai ne kiekvienas drįso žengti į Rudesos ir Inturkės miškus, čia atkeliavo karalienė Bona su palyda. Žirgai, emocijų šėlsmas ir gniuždanti baimė... Lemtingas Inturkės kraštui įžadas...Ką veikė didingoji Bona klaidžiuose miškuose? Ką pažadėjo, melsdama Dievo pagalbos?

Lietuvos etnokosmologijos muziejus. Ekskursijos metu per požeminę muziejaus galeriją, tarsi mitologinio medžio šaknis, ramiai kilsime aukštyn. Septyniose erdvėse pristatomi skirtingi žmogaus ir žmonijos ryšiai su Kosminiu pasauliu – senieji etniniai ryšiai, pasaulio matavimai, kalendoriai, astronomija, kosmonautika, nežemiškos gyvybės paieška, mūsų civilizacijos ateities galimybės. Pajausime Etnokosmologijos muziejaus unikalumą, ryšių su Kosminiu pasauliu įvairovę.

Edukacinė programa „Žvejo sriuba su sveikuolių duona“. Kur skaniausia žuvienė? Ogi Mindūnuose! Šio kaimo bendruomenė kviečia paragauti autentiškos aukštaičių krašto žuvienės, verdamos iš ežerų žuvies, gaminamos čia pat ant laužo. Žuvienės ragausite nuostabioje aplinkoje – Ežerų žvejybos muziejaus kiemelyje, erdvioje pavėsinėje su naujais lauko baldais, o jeigu nuspręs oras būti palankus, tai įsikursime prie Mindūnų apžvalgos bokšto. Puiki aplinka ir labai skanus maistas – kas gali būti geriau?

Dubingių piliavietė. Dubingių pilis – svarbus XIV – XVIII a. Lietuvos kultūros, pramonės, gynybos centras, mena karą su Kryžiuočių ordinu, reformaciją – reikšmingas mūsų istorijos epochas. Pilis susijusi su žymių to meto asmenų (Vytauto Didžiojo, Mikalojaus Radvilos Rudojo, Barboros Radvilaitės ir kitų) gyvenimu ir veikla. Dubingiai neatsiejami nuo Radvilų giminės iškilimo ir suklestėjimo istorijos. Nuo 2012 m. piliavietėje lankytojų laukia eksponavimui paruošti išlikę Radvilų rūmų fragmentai, uždengti gaubtu, bei buvusios evangelikų reformatų bažnyčios vieta su Radvilų laidojimo panteonu.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
autobuso nuoma ir ekskursijos organizavimo paslaugos.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
papildomos išlaidos – 36 Eur (lankomų objektų bilietai, edukacinės programos, vietinio gido paslauga).


KELIONĖS ORGANIZATORIUS:

Kelionės aprašyme naudotų nuotraukų šaltinis: https://www.infomoletai.lt/

Prekė įtraukta į krepšelį