Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2023 m. birželio 17-18 d. Estija. Muhu ir Sarema salos

KELIONĖS KAINA –  nuo 140 Eur/asmeniui.
Papildomai reikia turėti ~ 30 Eur/asmeniui už lankomus objektus!
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]
Avansą už kelionę 40 Eur/asmeniui reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 10 darbo dienų iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.

Išvykimo informacija:
Birželio 17 d. (šeštadienis) 4:00 val. ryte išvykstame nuo Utenos kultūros centro (Aušros g. 49, Utena).

SVARBI INFORMACIJA:
Į užsienį galima vykti tik turint 3 mėnesius galiojantį (skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos) pasą arba asmens tapatybės kortelę.
Vykstant į kelionę būtina turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).

Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:
I diena - birželio 17 d. (šeštadienis)

4:00 val. ryte išvykstame iš Utenos. Kelionė į Virtsu uostą (Estija). Plaukimas keltu į Muhu salą. Ekskursija po Muhu ir Saremos salas. Nuostabus salos peizažas: akmenų luitai, pelkės ir kadagynai, vėjo malūnai, Muhu šv. Katerinos bažnyčia (XIII a.).
Koguvos etnografinis kaimas, kuriame apžiūrimos vietos gyventojų sodybos ir rašytojo J.Smulo gimtoji sodyba ir muziejus, seniausias salose Emu vėjo malūnas. Angla vėjo malūnų kompleksas – tai vienintelė likusi malūnų kalva Sarema saloje. Anksčiau kiekvienas kaimas turėjo vėjo malūnų kalvas. Čia jūsų laukia 5 renovuoti vėjo malūnai. Verta apžiūrėti unikalius Sarema salos malūnus ir olandiškąjį malūną.
Vaike – Vain sąsiauriu, kuris skiria Muhu salą nuo Saremos salos, patenkama į Saremos salą – didžiausią Estijos archipelago salą. Kelionė į Saremos sostinę Kuresarės miestelį, aplankome vienintelį Europoje geriausiai prieinamą Kalio meteoritinį kraterį – ežerą. Kaali meteorito krateriai – tarptautiniu mastu žinomas objektas. Kraterių amžius – vis dar ginčų objektas. Teigiama, jog krateris suformuotas prieš 2400-7500 metų. Kaali ežeras -didžiausias iš kraterių (skersmuo siekia 110 metrų). Kaali krateris yra vienintelis išlikęs tokio pobūdžio gamtos reiškinys Europoje. Antikos tyrinėtojai (Tacitas, Pitijus ir kiti) aprašo savo kelionių metu aplankytą saulės dievo Helioso sudužimo vietą, kuri remiantis šiais šaltiniais gali būti Saremos sala.
Kuresarė (est. Kuressaare) yra Saremos salos sostinė. Taipogi tai vienintelis miestas šioje didžiausioje Estijos saloje. Kuresarė stebina jaukiu senamiesčiu. Kuresarės vyskupų pilis-tvirtovė (XIV a.) - viena geriausiai išsilaikiusių tvirtovių Baltijos šalyse. Pilyje įkurtame muziejuje galima susipažinti su Saremos istorija ir gamta.
Nakvynė Kuresarėje. Šalia jūros ir gražaus senamiesčio (viešbutis MERI SPA HOTELL, https://www.merispa.ee/en/spa/).

II diena – birželio 18 d. (sekmadienis)
Pusryčiai. Važiuodami vaizdinga salos pakrante atvykstame prie Pangos skardžio. Pangos skardis nutįsęs apie 2,5 km. Aukščiausioje vietoje skardžio aukštis – 21 metrų. Pasivaikščiosime vaizdingu gamtiniu taku.
Degustuosime vietinį alų ir duoną. Galima bus įsigyti iš kadagio ir dolomito gaminamų suvenyrų.
Maasi tvirtovės griuvėsiai – Estijos „Pompėja“. Lankome įspūdingus pilies rūsius. Aplankysime didžiausią saloje Pöide bažnyčią, kuri primena galingą tvirtovę dėl savo ypač masyvių sienų. Muhu tvirtovė – menanti didvyrišką salų gyventojų kovą. Šioje vietoje 1227 metais kautynės vyko šešias paras.
Vėlyvas grįžimas į Uteną!

Į kelionės kainą įskaičiuota:
transporto nuoma su mokama parkavimo paslauga, kelto bilietai, lydinčio gido paslauga, 1 nakvynė su pusryčiais, kelionės organizavimo paslauga.

Papildomai reikia turėti ~ 30 Eur/asmeniui už lankomus objektus!

Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: medicininių išlaidų draudimas užsienyje, bilietai į mokamus objektus, asmeninės išlaidos.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Viršelio nuotraukos šaltinis:
https://visitbaltics.net/lt/marshrut-14-luchshih-dostoprimechatelnostej-estonskogo-ostrova-saareema/

Prekė įtraukta į krepšelį