Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2023 m. liepos 6-9 d. Kelionė Krokuvos kryptimi (Lenkija)

KELIONĖS KAINA – 260 Eur/asmeniui.
*Papildomai reikia turėti ~ 80 Eur/asmeniui.
Avansą už kelionę 60 Eur/asmeniui reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 10 darbo dienų iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]

Išvykimo informacija:
Liepos 6 d. 00:05  (iš trečiadienio į ketvirtadienį) iš Utenos kultūros centro automobilių stovėjimo aikštelės, Aušros g.49, Utena

SVARBI INFORMACIJA:
Į užsienį galima vykti tik turint 3 mėnesius galiojantį (skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos) pasą arba asmens tapatybės kortelę.
Rekomenduojame turėti medicininių išlaidų draudimą, vykstant į šią kelionę taip pat galioja Europos sveikatos draudimo kortelė.

Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:

MARŠRUTAS:
ČENSTAKAVOS VIENUOLYNAS – „ERELIŲ LIZDŲ“ PILIŲ KELIAS – VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLA – KROKUVA – ZAKOPANĖ - PLAUKIMAS KALNŲ UPE – ROJAUS URVAS.

1 DIENA.
0:05 išvykstame iš Utenos. Kelionė per Lenkiją. Vykstame į vieną didžiausių ir svarbiausių Lenkijos piligrimystės centrų – Čenstakavos Jasna Góra vienuolyną*, garsėjantį stebuklingu „Juodosios Madonos“ paveikslu. Tai ne tik vienuolynas, bet ir tvirtovė atlaikiusi ne vieną priešų puolimą. Toliau keliaujame „Erelių lizdų“ pilių keliu, aplankoma Olštyno* ir Ogrodzieneco* pilys. Tai vienos iš galingiausių ir įspūdingiausių gynybinių pilių Lenkijoje.
Vakarienė ir nakvynė 3* viešbutyje (Veličkos mieste).

2 DIENA.
Pusryčiai. Veličkoje ryte aplankome jau 700 metų veikiančią Veličkos druskų kasyklą*. Ekskursija druskų kasyklų požemiuose (iš druskos sukurtos skulptūros, koplyčios ir bažnyčia 135 m gylyje). Dviejų kilometrų turistinė trasa veda kalnakasių iškirstais požemiais, pro požeminius ežerus į garsiąją Kingos bažnyčią. Lankome mineralinio vandens garintuvę – pilies kopiją*, kur galima atgauti jėgas ir mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru. Lankomas Veličkų miesto centras. Turgaus aikštėje matysime didžiausią Lenkijoje trimatį piešinį, kurio plotas 350 kvadratinių metrų. Išvykimas į Krokuvą. Pažintis su senąja Lenkijos sostine Krokuva. Ekskursija į Vavelio kalvą, kurią puošia didingi rūmai – Lenkijos – Lietuvos karalių rezidencija, lankome Vavelio katedrą* (karaliaus Žygimanto varpas, jo koplyčia, S.Batoro, Jogailos, jo žmonos Jadvygos ir kitų karalių ir įžymių asmenybių palaikai). Apžvalginė ekskursija pėsčiomis po Krokuvos senamiestį: paminklas Žalgirio mūšio 500 – osioms metinėms, Barbakanas (artilerijos bastionas), centriniai senojo miesto vartai, Floriono gatvė, kurioje gyveno garsusis dailininkas J.Mateika, Centrinė turgaus aikštė, Šv. Marijos bažnyčia, Sukenicai (senovinė prekyvietė), Jogailos universiteto kiemeliai. Laisvas laikas, kurio metu siūlome pasivaikščioti senamiesčio gatvelėmis ar pasėdėti prie kavos puodelio.
Vakarienė ir nakvynė 3* viešbutyje (Veličkos mieste).

3 DIENA.
Pusryčiai. Išvyka į Zakopanę – miestelį, įsikūrusį gražioje ir jaukioje Aukštųjų Tatrų kalnų papėdėje. Keltuvu pakilsime į Gubaluvką kalną*, iš kur atsiveria nuostabi Tatrų bei kaimyninių kalnų masyvų – Gorcų, Pieninų ir Beskidų – panorama. Po pasivaikščiojimo kalnų takeliais grįšime į Zakopanę. Laisvu laiku turėsite galimybę pabuvoti Guralių (kalniečių) nacionaliniame turguje, pasivaikščioti tik pėstiesiems skirta Krupovki gatvele ir papietauti. Vyksime pasigrožėti viena iš gražiausių viduramžių pilių Lenkijoje – pilis Niedzica*. Po ekskursijos lauks plaukimas plaustais Dunajeco upe Pieninų Nacionaliniame parke* (apie 2,5 val.). Plauksime per Pieninų Nacionalinio parko teritoriją, laukinės gamtos karalijos vietas, kur upė sudaro labai vaizdingą išlaužą: statūs šlaitai leidžiasi tiesiai į kalnų upę. Ekskursijos metu turėsime progą pamatyti aukščiausias Pieninų viršūnes – monumentalius Trijų Karūnų ir Sokolica kalnus.
Vakarienė ir nakvynė 3* viešbutyje (Veličkos mieste).

4 DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Išvyka į Rojaus urvą* (Jaskinia Raj) - tai požeminis urvas, kupinas pasakiškų stalagmitų ir stalaktitų darinių. Einame 200 metrų ilgio trasa 10 metrų gylyje. Lankome Neandertaliečių muziejų*, matysime tikro dydžio mamuto kopiją. Kelionė per Lenkiją. Vėlai vakare sugrįžtate į Uteną.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
Kelionė autobusu (garso-vaizdo aparatūra);
3 nakvynės (vienoje vietoje) 3* viešbutyje su pusryčiais ir vakarienėmis;
Kelionės vadovo paslaugos;
Ekskursinė programa.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
Medicininių išlaidų draudimas užsienyje;
Bilietai į mokamus objektus;
Papildomos paslaugos;
Asmeninės išlaidos.

*Papildomai reikia turėti ~ 80 Eur/asmeniui

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 2500 km.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Viršelio nuotraukos šaltinis: https://krakowdirect.com/krakow-salt-mine-tours/

Prekė įtraukta į krepšelį