Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2024 m. Balandžio 20 d. Sūduvos kraštas

Sūduvos kraštas
2024-04-20

Registruotis telefonu: 8 687 21938 arba elektroniniu paštu: [email protected]

Kelionės informacija spausdinimui

Išvykimas iš Utenos 07:00 val. (išvykimas iš Utenos kultūros centro aikštelės (Aušros g. 49, Utena).
Kelionė link Sūduvos. Susitikimas su gidu prie Kauno. Pirmas sustojimas Šilavote. Jei šiandien atsiverstume Lietuvių kalbos žodyną ir paieškotume žodžio „davatkynas“ reikšmės, tai rastume tik vieną trumpą sakinį: „Vieta, kur gyvena susispietusios davatkos“. Tačiau Šilavoto davatkynas tarsi sukurtas paneigti nusistovėjusį neigiamą stereotipą apie pamaldžias moterėles. Kažkas kažkada yra pasakęs: „Jei kartą apsilankei Šilavoto davatkyne, tai į jį nuolat sugrįši atgal”. Bet pradžiai reikia bent kartą ten užsukti.


Atvykimas į Sūduvos sostinę – Marijampolę, miestą kuris nustebina savo jaukumu, tvarka ir nepaprastai turtinga istorija. Miestas didžiuojasi įspūdingo silueto geležinkelio stotimi, pirmuoju cukraus fabriku Lietuvoje bei paminklu runkeliui, senosiomis Marijampolės kapinėmis, kuriose palaidota daug iškilių rašytojų, visuomenės veikėjų, daugybe gatvės meno kūrinių. Papietausime ir leisimės toliau vaikštinėti po Sūduvos sostinę. Mūsų lauks Marijampolės gimnazija, kurią baigė daugelis Lietuvos šviesuolių, Nepriklausomybės akto signatarų; J. Basanavičiaus aikštė su paminklu „Tautai ir kalbai“; atminimo suolelis operos solistei Violetai Urmanavičiūtei – Urmanai; Pašto pastatas, vieta, kur pirmą kartą buvo sugiedota Tautinė giesmė; Grafienės Butlerienės skverelis, pasipuošęs kačių skulptūrine kompozicija; Poezijos parkas, kuriame stovi paminklas Sūduvos himno simboliui – vyšnioms; vienuolių marijonų kvartalas – buvusi spaustuvė, vienuolynas ir bazilika. Užsuksime ir į senų automobilių muziejų, kur šmaikštusis jo savininkas tiek istorijų pripasakos, kad nuo kai kurių automobilių bus sunku atsitraukti.
   

Iš Marijampolės mūsų kelias vingiuos link Šunskų, kur įsikūręs fazanynas ir paslaptingoji Silkių kasykla. Taip, taip – Silkių kasykla. Kaip silkes kasė, kodėl kasė ir kokios čia painios istorijos vyko sužinosime prie degustacinio silkių stalo, padengto spalvingųjų fazanų kaimynystėje. Paragavę silkių ir pasigrožėję spalvingaisiais paukščiais patrauksime namo.

Planuojamas grįžimas į Uteną apie 22 val.

Ekskursijos kaina – 45 Eur/asm.
· Už ekskursiją reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
· Atsisakius vykti į kelionę likus 5 darbo dienoms iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
· Į ekskursijos kainą įskaičiuota: autobuso nuoma, gido ir ekskursijos organizavimo paslauga)
· Papildomai reikia turėti – 50 Eur (lankomi objektai, edukacija ir pietūs)

KELIONĖS ORGANIZATORIUS:
https://www.utenainfo.lt/data/ckfinder/files/tic%20LOGO%20ORGANIZATOR.jpg

Prekė įtraukta į krepšelį