Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

Folklorinis-muzikinis spektaklis „VAKARAS SU MAUMAIS“

Spektakliai

Sukurti spektaklį inspiravo šiurpios lietuvių liaudies pasakos ir sakmės. Nors iš vienos pusės pasakos – fantastiniai kūriniai, kurie yra pramogos dalis, bet jose atsispindi ir to meto žmogaus pasaulėžiūra, noras akies krašteliu prisilieti prie anapusybės bei patirti aštrių pojūčių.

Tokius mistinius nutikimus mėgta pasakoti vakarais, sutemoje, kai dienos darbai būdavo užbaigti ir šeimyna rinkdavosi prie spingsinčio žiburio pavakaroti: kas verpti, virves vyti, o kas – pasiklausyti pasakoriaus. O kai prasideda istorijos, čia netrukus prisistato velniai, vilkotaliai, vilktakai ir kitokios būtybės, kurios gimsta tik žmogaus galvoje. Visos tos šiurpiosios būtybės seniau tarmėje vadintos maumais.

Folklorinis-muzikinis spektaklis „VAKARAS SU MAUMAIS“ (režisierius Vytautas Kubilius) kviečia kartu pavakaroti ir pasinerti į susitikimą su mitinėmis būtybėmis, kurios žavi savo paprastumu bei teisingu požiūriu į gyvenimą. Kartu su Utenos kultūros centro aktoriais klausysimės uteniškių tarmės grožio, o folklorinį dainavimą, šokius atliks Utenos kultūros centro folkloro ansamblis „Davila“ (vadovė Milda Morkūnaitė), jie organiškai papildys spektaklį ir pasodrins autentiškais maumiškai tematikai pritaikytais tekstais.

Kviečiame ir laukiame vasario 28 d. 18.00 Utenos kultūros centro Didžiojoje salėje.