Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

Kauno fortepijoninio trio ir baritono Giedriaus Prunskaus koncertas

Koncertai

Utenos kraštotyros muziejus rudens pradžiai paruošė Jums puikią dovaną – Kauno fortepijoninio trio ir baritono Giedriaus Prunskaus koncertą Antano ir Motiejaus Miškinių literatūrinėje-etnografinėje sodyboje Juknėnuose, Žaliaduonių g. 8, Utenos r. Projekto „Išvesiu aš tave už miesto...“ koncerto programoje skambės lietuvių kompozitorių vokalinė ir instrumentinė muzika, dainos A. Miškinio literatūrinės premijos laureatų tekstais.
Štai ką apie būsimą koncerto programą sakė viena iš Kauno fortepijoninio trio atlikėjų, pianistė Lina Krėpštaitė: „Sakoma, kad muzika prasideda ten, kur baigiasi žodžiai. Visgi kartais būna ir taip, jog žodžiai, susidūrę su muzika, nesibaigia, jie virsta nuostabiu meno kūriniu – daina. Šiame koncerte pakviesime pasiklausyti A. Miškinio literatūrinės premijos laureatų bei kitų lietuvių poetų tekstais sukurtų dainų bei instrumentinių kūrinių. Romantiškos ir aštrios, melancholiškos ir kunkuliuojančios aistra, beprotiškai greitos ir tarsi sustingusios, rimtos ir šmaikščios – tokios tos poetų eilės, tad ir koncerte netrūks įvairiausių nuotaikų, emocijų ir spalvų.“
Kauno fortepijoninis trio per daugiau kaip dešimt savo veiklos sezonų koncertavo ne tik Kaune ar Kauno regione, bet ir Latvijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Estijoje, Nyderlanduose bei daugybėje festivalių ir koncertų salių Lietuvoje – Tytuvėnuose ir Vilniuje, Dubingiuose ir Klaipėdoje, Šiauliuose ir Paliesiaus dvare bei daugelyje kitų koncertų vietų.
O rugsėjo 2-ą Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Andruškevičiūtė (smuikas) ir Asta Krištaponienė (violončelė) bei Lietuvos operos dainininkas, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas, baritonas Giedrius Prunskus Antano ir Motiejaus Miškinių sodyboje Juknėnuose atliks išskirtinę šiam renginiui parengtą programą, kur skambės ne tik dainos pagal Utenos rajono savivaldybės įsteigtos Antano Miškinio literatūrinės premijos laureatų eiles, bet ir trio prašymu specialiai šiam koncertui aranžuota kompozitorės, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės Zitos Bružaitės sukurta viena iš dainų poeto Antano A. Jonyno tekstais. Taigi klausytojų laukia ir puiki muzikinė programa, ir naujos aranžuotės premjera, ir staigmenos sodybos erdvėse.
Belieka tik atvykti! Laukiame visų 2022 m. rugsėjo 2 d. 17.30 val. Antano ir Motiejaus Miškinių literatūrinėje-etnografinėje sodyboje, Žaliaduonių g. 8, Juknėnuose, Utenos r.
Renginys nemokamas!
Projektą finansuoja Utenos rajono savivaldybė ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Projekto partneris – Utenos kultūros centras, projekto draugai – Utenos radijas, „Utenos diena“, laikraštis „Utenis“.