Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

Renginys „ES finansavimas: investuok į verslo augimą“

Šventės

Gegužės 9 d. 10 val. kviečiame verslininkų bendruomenę į renginį, kurio metu bus išsamiai pristatytos ES finansavimo galimybės verslui.

Renginį atidarys Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

· Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vyriausiasis patarėjas Aurimas Antanaitis pristatys 1 mlrd. vertės planą Lietuvos ekonomikai stiprinti. Taip pat supažindins renginio dalyvius su ES investavimo kryptimis ir atskleis, kodėl jos svarbios.

· Inovacijų agentūros Investicijų valdymo departamento mokslo ir inovacijų vadovė Inga Lukošiūnaitė renginio dalyvius supažindins su Inovacijų agentūros paslaugomis. Taip pat kalbės apie 2021–2027 m. ES fondų investicijų kryptis bei investavimo naudą bei atskleis laukiamas galimybes investuoti 2023 metais.

· Verslo skatinimo skyriaus programų vadovė Rimantė Laurinavičiūtė papasakos apie finansuojamas investicijas į naujų užsienio rinkų paiešką ir esamų rinkų plėtrą - produktų sertifikavimą ir pristatymą užsienyje. Taip pat pristatys finansavimo galimybes į eksportą orientuotoms įmonėms, susijungusioms į bendrą vertės grandinę - klasterį.

· Proveržio sričių departamento atstovė Mingailė Binkauskaitė renginio dalyviams padės atpažinti, ar jūsų verslas dalyvauja MTEP veiklose. Pasidalins naudingais patarimais, kaip deklaruoti reikiamus dokumentus, norint pasinaudoti MTEP projektus vykdančiam verslui taikomomis lengvatomis.

· Investicijų valdymo departamento mokslo ir inovacijų vadovė Inga Lukošiūnaitė atskleis finansavimo galimybes įmonių tinklaveiklai bei pristatys kvietimus investuoti į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP).

· Proveržio sričių departamento atstovė Lina Samavičienė pasidalins kaip pasirūpinti intelektinės nuosavybės teisių apsauga ir kaip patentuoti išradimus.

Kada? Gegužės 9 d. 10-12 val.

Kur? Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“ dramos teatro studijoje, adresu: Aušros g. 47, Utena.

Registracija: https://bit.ly/41GtMgR