Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

VII - asis M. Veriovkinos simpoziumas Utena/Utyan

Šventės

Šiais metais simpoziumo temą įkvėpė Utenos regiono litvakai ir du Marianos Veriovkinos paveikslai. Pirmas, tapytas realizmo stiliumi, išgirtas Iljos Repino 1893 m. - "Besimeldžiantys žydai", antrasis, ekspresionistinis, vaizduojantis Vyžuonų karčiamą, iš atminties tapytas 1936 m. - "Žydų smuklė".
Numatomos simpoziumo veiklos:
Rezidencijos menininkai iš Šveicarijos, JAV ir Lietuvos, jų darbų parodos Utenos ir Zarasų muziejų galerijose, Dusetų meno ir Visagino kultūros centro galerijose, Vyžuonėlių dvare. Bus sukurtas vienas lauko sienos kūrinys Utenos žydų kultūros tema.
Liepos 10 d. 11:00 ir 13:00 val. Dusetų bibliotekoje - žydų kultūros paveldo edukacijos (vadovė Jurga Jackevičiūtė iš Tolerancijos centro, Vilnius) Utenos regiono vaikams ir jaunimui: "Pažintis su sinagogomis" ir "Viena diena Viešpačiui...“
Liepos 12 d. 12:00 val. ekskursija Vyžuonose.
Liepos 13 d. 17:00 val. ekskursija Utenoje. ''Daugiakultūrė Utena ir Vyžuonos" (vadovė Roma Jančauskienė).
Liepos 14 d. 14:00-16:00 Paskaitų ciklas „Lietuvos žydų dailė: pažinimo laboratorija“ Utenos kultūros centre. Numatomos paskaitos: „Lietuvos žydų dailininkai - Paryžiaus mokyklos įžymybės“ Lektorė dr. Laima Laučkaitė (Lietuvos kultūros tyrimų institutas), paskaita „Jehuda Penas ir garsieji jo mokiniai“ Lektorė Ilona Vaitkevičienė (Zarasų muziejus), paskaita "Albertas Rappaportas. Kūrybiniai vingiai nuo Anykščių iki Kalifornijos" dr. Vilma Gradinskaitė ( V. Kasiulio dailės muziejus, Vilnius).
Liepos 16 d. 16:00-18:00 tapybos ir fotografijos edukacijos hostelio "Kamanos " arklidėse, Utena.
Liepos 17 d. 17:00 Saulės Jonaitytės paskaita "Sakralumo įvaizdžių kaita pasaulio dailėje hostelyje "Kamanos", Utena.
Liepos 19 d. 14:00 val šventė Vyžuonėlių dvare su rezidencijos metu sukurtų darbų paroda, žydiškų šokių ir dainų ansambliu "Fajerlech".