Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. liepos 17-19 d. Kruizas į Helsinkį ir ne tik...

KELIONĖS KAINA – 105 EUR (plaukiant keturvietėje kajutėse)
KELIONĖS KAINA – 135 EUR (plaukiant dvivietėje kajutėje)
Registruojantis kelionei mokama visa kelionės kaina.

Informacija apie kelionę ir registracija telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected].
Kelionės programa spausdinimui

1 DIENA.
8:00 val. ryte išvykstame iš Utenos (nuo Kultūros centro, Aušros g. 49, Utena). Aplankome Kirkilų apžvalgos bokštą Biržų rajone. Kirkilų ežerynas – unikalus kraštovaizdžio elementas, vienintelis toks Baltijos šalyse. Apžvalgos bokštas primena milžinišką kanoją. Pasikelsime į apžvalgos bokštą ir pamatysime nuostabias šio krašto apylinkes.

Toliau keliaujame į Latvijos nacionalinį botanikos sodą, esantį Salaspilyje. Botanikos sodas 129 ha plote yra sukaupęs vieną iš turtingiausių gyvų augalų kolekcijų šiaurės rytų Europoje. Oranžerijoje lankytojams atvertos 4 salės: Sukulentų, Šiltoji subtropikų, Vėsioji subtropikų ir Tropikų salės. Kiekvienais metais kolekcijos papildomos augalais, išaugintais iš sėklų ir daigų, kurie gauti per tarptautinius sėklų mainus. Šiuo metu yra apie 2100 augalų rūšių iš visų žemynų, išskyrus Antarktidą.
Atvykstame į Latvijos sostinę - Rygą. Apžvalginė ekskursija autobusu ir pėsčiomis. Apžvalginė ekskursija po senamiestį: Rygos pilis ir gynybinė siena, "Trijų brolių" namai, Domo katedra, Rotušės aikštė, kurioje atstatytas puošniausias Rygos pastatas "Juodagalvių" gildijos namai, Šv.Petro bažnyčia, laisvės paminklas, didžioji ir mažoji miesto gildijos, "namas su katinu", senamiesčio gatvelių labirintai... Keliaujame į Rygos uostą, iš čia 16:30 val. kruiziniu laivu išplaukiame į Suomijos sostinę Helsinkį. Kelte Jūsų lauks įvairios pramogos: karaoke, gyva muzika, diskoteka, vakaro šou programa, daugybė parduotuvių, kavinės ir kt.
Nakvynė laivo kajutėse.

2 DIENA.
Ryte 11:00 val. atplaukiame į Helsinkį. Apžvalginė ekskursija autobusu ir pėsčiomis. Helsinkyje pamatysime: Uspenskio soborą; jachtų prieplauką; Senato aikštę, kurioje yra senatas, universitetas, universiteto biblioteka, miesto katedra, paminklas imperatoriui Aleksandrui II, Rotušė, prezidento rūmai; Esplanadą – mėgstamiausią helsinkiečių pasivaikščiojimo vietą; Šiaurinę krantinę, nuo kurios atsiveria vaizdas į Helsinkio archipelago salas; Maršalo Manerheimo prospektą su žymiais pastatais: Suomijos parlamento rūmus, Kiasmos meno muziejų, garsaus XXa. suomių architekto Alvaro Alto sukurtus "Finliandija" rūmus, Operos rūmus, unikalią granitinėje uoloje iškaltą Tempeliaukio bažnyčią, originalų paminklą suomių muzikos genijui – J.Sibelijui. 16:00 val. išplauksime į Rygą. Jūsų lauks įvairios pramogos: karaoke, gyva muzika, diskoteka, vakaro šou programa, daugybė parduotuvių, kavinės ir kt.
Nakvynė laivo kajutėse.


3 DIENA
.
Ryte 11:00 val. atplaukiame į Rygą. Keliaujame į Latvijos jūros kurortą - Jūrmalą. Apžvalginė ekskursija autobusu ir pėsčiomis. Pasivaikščiosime pagrindine ir gyviausia vieta kurorte - Jomas gatve. Laisvas laikas prie jūros. Kelionė per Latviją. Vakare sugrįžtame į Uteną.

Į KELIONĖS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
Autobuso nuoma;
Vadovo - gido paslaugos;
2 nakvynės B klasės keturvietėse kelto kajutėse;
Ekskursinė programa ir lankomų objektų bilietai.

Į KELIONĖS KAINĄ NEĮSKAIČIUOTA:
Vaikams iki 18 metų švediško stalo 1 pusryčiai 8 Eur, o 1 vakarienė - 18 Eur;
Suaugusiems švediško stalo 1 pusryčiai 13 Eur, o 1 vakarienė - 39 Eur;
Kelionės medicininių išlaidų draudimas. Rekomenduojama pasidaryti Europos sveikatos draudimo kortelę, kurią nemokamai išduoda Teritorinės Ligonių kasos.

REIKALINGI DOKUMENTAI:
Lietuvos Respublikos pasas arba asmens tapatybės kortelė, galiojantys ne trumpiau kaip 3 mėnesius, skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos.

Organizatoriai pasilieka teisę iš dalies keisti ir/ar papildyti programą.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 13710.
Prievolių įvykdymo laidavimo draudimo polisas Nr. KOFG 001501, kuris galioja iki 2021.01.06.
Nuotraukos nuoroda: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Silja_Serenade_in_Stockholm.jpg

Prekė įtraukta į krepšelį