Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. rugpjūčio 6-9 d. Kelionė į Lenkiją

Išvykimas rugpjūčio 5 d. 23:59 val. (naktis iš rugpjūčio 5 d. į rugpjūčio 6 d.)
nuo Utenos kultūros centro (Aušros g. 49, Utena).
Gido telefono nr. 8 689 52003.

KELIONĖS KAINA – 160 Eur/asmeniui.
Lankomiems objektams ir pramogoms papildomai reikia turėti apie 60 Eur/asmeniui.
Informacija apie kelionę telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected].

Kelionės programa spausdinimui

Maršrutas:
VARŠUVA–KROKUVA–VELIČKA–VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLA–ZAKOPANĖ– PLAUKIMAS KALNŲ UPE–ČENSTAKAVOS JASNA GORA VIENUOLYNAS

1 DIENA. Anksti išvykstate iš Utenos (nuo Utenos kultūros centro, Aušros g. 49, Utena). Kelionė per Lenkiją. Ekskursija po Lenkijos sostinę Varšuvą.
Varšuva – tai Lenkijos sostinė ir didžiausias miestas, įsikūręs šalies centrinėje dalyje prie Vyslos upės (1,7 mln. gyventojų). Varšuva yra Lenkijos politinis, ekonominis ir kultūrinis centras. Čia įsikūrusios pagrindinės valdžios įstaigos. Pirmoji įtvirtinta gyvenvietė Brodno dabartinės Varšuvos teritorijoje buvo įkurta IX a. 1596 m. į Varšuvą buvo perkelta Žečpospolitos sostinė, miestas tapo oficialia Lenkijos ir Lietuvos valdovo rezidencija. II Pasaulinio karo metu Varšuva beveik visiškai buvo sugriauta, liko tik apie 20% pastatų. Beveik visas dabartinis senamiestis atstatytas po karo. Varšuvos centras įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.
Ekskursija po senamiestį, pamatysite Turgaus aikštę, Naująjį miestą, Barbakano gynybines sienas, Šv. Jono Katedrą bei Karalių pilį... Po ekskursijos važiuojame toliau. Vakarienė + nakvynė viešbutyje Veličkos mieste.

2 DIENA. Pusryčiai. Išvyka į Zakopanę – miestelį, įsikūrusį gražioje ir jaukioje Aukštujų Tatrų kalnų papėdėje. Keltuvu pakilsite į Gubaluvką kalną*, iš kur atsiveria nuostabi Tatrų bei kaimyninių kalnų masyvų – Gorcų, Pieninų ir Beskidų – panorama. Po pasivaikščiojimo kalnų takeliais grįšite į Zakopanę. Laisvu laiku turėsite galimybę pabuvoti Guralių (kalniečių) nacionaliniame turguje, pasivaikščioti tik pėstiesiems skirta Krupovki gatvele ir papietauti. Vyksime pasigrožėti viena iš gražiausių viduramžių pilių Lenkijoje – pilis Niedzica*. Po ekskursijos lauks plaukimas plaustais Dunajeco upe Pieninų Nacionaliniame parke* (apie 2,5 val.). Plaukimas plaustu yra visiškai saugus (upės gylis šioje vietoje neviršija vieno metro, kiekvienas plaustas yra lydimas gido). Plauksite per Pieninų Nacionalinio parko teritoriją, laukinės gamtos karalijos vietas, kur upė sudaro labai vaizdingą išlaužą: statūs šlaitai leidžiasi tiesiai į kalnų upę. Ekskursijos metu turėsite progą pamatyti aukščiausias Pieninų viršūnes – monumentalius Trijų Karūnų ir Sokolica kalnus. Vakarienė + nakvynė viešbutyje Veličkos mieste.

3 DIENA. Pusryčiai. Veličkoje ryte aplankome jau 700 metų veikiančią Veličkos druskų kasyklą*. Ekskursija druskų kasyklų požemiuose (iš druskos sukurtos skulptūros, koplyčios ir bažnyčia 135 m gylyje). Dviejų kilometrų turistinė trasa veda kalnakasių iškirstais požemiais, pro požeminius ežerus į garsiąją Kingos bažnyčią. Lankome mineralinio vandens garintuvę – pilies kopiją*, kur galima atgauti jėgas ir mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru. Lankomas Veličkų miesto centras. Turgaus aikštėje matysime didžiausią Lenkijoje trimatį piešinį, kurio plotas 350 kvadratinių metrų. Išvykimas į Krokuvą. Pažintis su senąja Lenkijos sostine Krokuva. Ekskursija į Vavelio kalvą, kurią puošia didingi rūmai – Lenkijos – Lietuvos karalių rezidencija, lankome Vavelio katedrą* (karaliaus Žygimanto varpas, jo koplyčia, S.Batoro, Jogailos, jo žmonos Jadvygos ir kitų karalių ir įžymių asmenybių palaikai). Apžvalginė ekskursija pėsčiomis po Krokuvos senamiestį: paminklas Žalgirio mūšio 500-osioms metinėms, Barbakanas (artilerijos bastionas), centriniai senojo miesto vartai, Floriono gatvė, kurioje gyveno garsusis dailininkas J.Mateika, Centrinė turgaus aikštė, Šv. Marijos bažnyčia, Sukenicai (senovinė prekyvietė), Jogailos universiteto kiemeliai. Laisvas laikas, kurio metu siūlome pasivaikščioti senamiesčio gatvelėmis ar pasėdėti prie kavos puodelio. Vakarienė + nakvynė viešbutyje Veličkos mieste.

4 DIENA. Pusryčiai. Vykstate į vieną didžiausių ir svarbiausių Lenkijos piligrimystės centrų – Čenstakavos Jasna Góra vienuolyną*, garsėjantį stebuklingu „Juodosios Madonos“ paveikslu. Tai ne tik vienuolynas, bet ir tvirtovė atlaikiusi ne vieną priešų puolimą. Ekskursija vienuolyne – tvirtovėje. Po pietų išvykstate Lietuvos link. Kelionė per Lenkiją. Vėlai vakare sugrįžtate į Uteną.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
Kelionė autobusu (garso-vaizdo aparatūra);
3 nakvynės trijų žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais ir vakarienėmis;
kelionės vadovo paslaugos;
ekskursinė programa.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
Medicininių išlaidų draudimas užsienyje;
bilietai į mokamus objektus;
papildomos paslaugos.

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 2200 km.

Vykstant į kelionę reikia turėti LR asmens tapatybės kortelę arba LR pasas, galiojantys ne mažiau kaip 3 mėnesius po kelionės pabaigos (ir suaugusiems, ir vaikams).
Vykstant į kelionę rekomenduojame turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).

Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į grupės pageidavimus ir objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Vairuotojų darbo režimą reglamentuoja ES įstatymai.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 13710.
Prievolių įvykdymo laidavimo draudimo polisas Nr. KOFG 001501, kuris galioja iki 2021.01.06.

Prekė įtraukta į krepšelį