Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2020 m. spalio 24 d. Kelionė į Zanavykų kraštą su "Viskas įskaičiuota"

Kelionės kaina asmeniui – 100 Eur.
Registracija ir informacija telefonu 8 674 77240 arba elektroniniu paštu: [email protected]

ATOSTOGOS MEDIKAMS:
200 Eur – 2 asmenims.
Vykdami į šią kelionę medikai gali pasinaudoti turizmo paslaugų kompensavimo priemone (medikai turi galimybę nemokamai įsigyti turizmo paslaugų už 200 eurų Lietuvoje 2020 m. rugsėjo 1 d. – lapkričio 30 d. laikotarpiu, o jų suteikimo kainą kompensuoja valstybė).

Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:
Išvykstame anksti ryte 6:30 val. iš Utenos (Kultūros centro automobilių stovėjimo aikštelė).
Sustojimas prie Raudondvario dvaro statyto XIX amžiuje ir priklausiusio grafams Tiškevičiams. Raudondvario dvaras stovi vaizdingoje Nevėžio ir Nemuno upių santakoje. Lankysime gražią dvaro teritoriją ir nuostabioje dvaro restorane „Oranžerija“ mėgausimės kava su grafienės tortu.
Važiuosime vaizdingais Panemunės keliais nuo Kauno iki Jurbarko. Lankysime Sudargo piliakalnių kompleksą. Viduramžiais čia būta vienos svarbiausių gynybinių pilių kovose su kryžiuočiais, o šiandien lankytojų akis džiugina nuo 5 piliakalnių viršūnių atsiverianti Nemuno juostos mėlynė.

Kidulių krašto vyno degustacija. Ar galėjote įsivaizduoti, kad apdainuotas „Pienių vynas“ iš tiesų egzistuoja? Šis Kastyčio Kerbedžio apdainuotas gėrimas gimsta vyninėje „Vilkenta“! 10 vynų degustacijos metu (1 val.) galėsite ne tik paragauti ypatingo skonio pienių vyno, savo skonio receptorius pamaloninti skanaujant sodraus skonio „Šešių uogų“, juodųjų serbentų raudonąjį ir rožinį vyną su mėta, rausvą pienių-uogų vyną ar pusiau saldaus ir pusiau sauso vyšnių, aronijų ir karališko midaus vyno, bet ir susipažinti su vyno daryklos savininko Juozo Vilkenio vyno filosofija. Juozas pakalbins kiekvieną ir jam papasakos apie vyną. Kartu su vyno degustacijos ir pietausime.
Lankomas Gelgaudiškio dvaras – XIX a. architektūros ansamblis, esantis Šakių rajone, Gelgaudiškyje, ant Nemuno kranto. Tai vienas originaliausių ir didžiausių Lietuvos dvarų ansamblių, įaugęs į apylinkės gamtą. Svečius pasitiks dvaro ponia, kuri ves ekskursiją po rūmus – pasakos dvaro istoriją, supažindins su unikalia rūmų puošyba (secesija), su XIX-XX a. pradžios gyvenimo būdu dvare. Vedant pažintinę ekskursiją salėje pasitiks antroji dvaro ponia ir pakvies pasimokyti nuotaikingų dvaro šokių – visi kartu pašoksime. Tai šokiai, kurių choreografija nesudėtinga, jie pritaikyti įvairaus amžiaus žmonėms.
Vaiguvos upė-gatvė. Vaiguva – ne tik įprastas upelis, bet ir turistų pamėgta pabraidžiojimo vieta bei gatvė, kuria dar ir dabar važinėja automobiliai. Į Vaiguvą suteka kiti upeliai, todėl vanduo čia visuomet švarus ir šaltas, dugnas nusėtas akmenukų. Upelio vagoje iki Pirmojo pasaulinio karo gulėjęs riedulys, ant kurio pasivaikščiojimų metu ilsėdavęsis rašytojas Vincas Kudirka.


Lankomi Šakiai – miestas pietvakarių Lietuvoje, Suvalkijoje, Marijampolės apskrityje, 65 km į vakarus nuo Kauno ir apie 50 km į šiaurę nuo Marijampolės, Šešupės žemumoje. Centrinė miesto aikštė su fontanu ir 24 varpų karilionu. Paminklai V. Kudirkai ir kalbai.
XIX a. vid. įkurtą Zyplių dvaro ansamblį sudaro 11 išlikusių pastatų, apsuptų vienu iš didžiausių parkų su balzaminių tuopų ir skroblų alėjomis Lietuvoje, čia kuriama ypatinga kultūrinė erdvė pažintinei, tiriamajai, švietėjiškai veiklai... Susipažinsime su dvaru ir jo istorija.
Zanavykų ragaučius - zanavykų krašto maisto tradicijos. Pilvas groja maršą galvojant apie naminius rūkytus lašinius, dešrą, gilių kavą ar krosnyje keptą kopūsto galvą? Norite kuo daugiau sužinoti apie Lietuvą bei Zanavykų kraštą? Tuomet kviečiame išbandyti kulinarinę edukacinę programą „Zanavykų ragaučius“! Jos metu Jus pasitiks „gaspadinė“ ir jos „mergučės“, kurios supažindins su zanavykiškų patiekalų bei gėrimų istorija, mokins vietinės šnektos ir net susodins už stalo pagal unikalias krašto tradicijas!

Į kelionės kainą įskaičiuota:
transporto nuoma;
kelionės vadovo paslaugos;
ekskursinė programa;
Raudondvario dvaro kava su grafienės tortu;
Zyplių dvaro Zanavykų ragaučius;
Gelgaudiškio dvaro lankymas su dvaro šokių pamoka;
Kidulių krašto vyno degustacija su pietumis.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

 

Prekė įtraukta į krepšelį