Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2022 m. gruodžio 10 d. Linksma kvapnioji kelionė į Rygą

Kelionės kaina asmeniui – 55 Eur.
Mokamiems objektams papildomai reikia turėti ~ 25 Eur.
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]
Už kelionę reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 5 darbo dienoms iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
Kelionės programa spausdinimui

6:00 val. ryte išvykstame iš Utenos (nuo Kultūros centro, Aušros g. 49, Utena). Atvykstame į šventiškai pasipuošusią Latvijos sostinę Rygą, nuo XIII a. priklausiusią Hanzos pirklių sąjungai. Rygos senamiestis (kaip ir Vilniaus) yra UNESCO pasaulio paveldo sąraše. Mieste ypač įspūdinga Art Nouveau (Jugendstil) architektūra, tačiau žavi ir nauji architektūriniai sprendimai ir vienas iš jų - Latvijos nacionalinė biblioteka*, dar vadinama Šviesos pilimi (Gaismas pils) – didžiausia Latvijos biblioteka, išsiskirianti savo architektūra. Tai naujas bibliotekos pastatas, pastatytas 2008–2014 metais. Ją suprojektavo latvių kilmės amerikietis Gunnar Birkerts. Toliau keliausime į Rygos Art Nouveau stiliaus muziejų* Alberto gatvėje. Ekskursijos metu susipažinsime su muziejaus kolekcija, kurią sudaro art nouveau stiliaus objektai, pagaminti arba naudoti Rygoje ir Latvijos teritorijoje XX amžiaus pradžioje – baldai, interjero dizaino ir taikomosios dailės dirbiniai, drabužiai ir aksesuarai, meno kūriniai, namų apyvokos daiktai, fotografijos, dokumentai, spaudiniai.

Tolimesnė mūsų kelionė į Rygos senamiestį, kur ekskursijos metu užsuksime į seną vaistinę, kurioje ne tik susipažinsime su žymiojo Rygos balzamo* gamyba bei istorija, bet ir paragausime kelias skirtingas jo rūšis. Balzamo gardumo pagrindas yra mišinys iš 24 skirtingų ingredientų (žiedų, pumpurų, sulčių, šaknelių, aliejų, uogų). Ingredientų pavyzdžiai – liepžiedžiai, beržų pumpurai, Peru balzaminis aliejus, konjakas, avietės, mėlynės, bruknės, imbieras, natūralus medus. Gėrimas gaminamas ąžuolo statinėse. Pardavinėjamas rankų darbo keraminiuose buteliuose. Juodo balzamo kokybė per daugelį metų patvirtinta tarptautinių mugių medaliais (virš 30). Rygos juodasis balzamas naudojamas liaudies medicinoje kaip priemonė nuo persišaldymo ir virškinimo problemų. Pagal legendą imperatorienė Jekaterina, lankiusi Latviją ir vizito metu susirgusi, pasveiko gydoma būtent juoduoju balzamu. Įraudę tęsime apžvalginę ekskursiją, kurios metu apžiūrėsime Rygos pilį, Trijų brolių namą, grožėsimės didžiausia Pabaltijyje Domo katedra, kurioje ilsisi Rygos įkūrėjo vyskupo Alberto palaikai. Taip pat pamatysime Švedų vartus, gynybinių sienų liekanas, išgirsite pasakojimų apie Mažosios ir Didžiosios Gildijos pastatus. Tęsdami ekskursiją praeisime pro Katės namą, apsilankysime visada šurmuliuojančioje Livu aikštėje, grožėsimės aukščiausia mieste Šv. Petro bažnyčia, lankysimės Rotušės aikštėje, o taip pat apžiūrėsime nepakartojamą „Juodagalvių namą“, Laisvės paminklą. Papietauti galėsite laisvu laiku, kurio metu siūlome užsukti į Domo aikštėje šurmuliuojančią Kalėdinę mugę. Saldus keptų migdolų aromatas, imbieriniai meduoliai ir maloniai šildantis karštas vynas, tradiciniai latviški pipiriniai sausainiai piparkukas, rūkinamų dešrelių dūmas - viskas aiškiai bylos kad Kalėdos artėja. Medaus kubiliukai, primenantys šiltą vasaros saulę; megztos raštuotos pirštinės, šalikai, kepurės, mediniai žaisliukai, gintaro ir sidabro papuošalai. Kiekvienas galės išsirinkti savo kalėdinį stebuklą... Užsukę į kūrybines dirbtuves, galėsite pasimokyti senųjų amatų, o jei išalksite, čia pat, mugėje, galėsite paskanauti tradicinių latviškų kalėdinių patiekalų. Po smagaus pasibuvimo 19:00 val. mūsų lauks operetė „Linksmoji našlė“, Rygos operos ir baleto teatre. Po spektaklio išvyksime namų link, kuriuos pasieksime jau kitą dieną.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
autobuso nuoma;
lydinčio gido paslauga;
bilietas į Rygos operos ir baleto teatro operetę „Linksmoji našlė“;
ekskursinė programa.

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
medicininių išlaidų draudimas užsienyje;
bilietai į mokamus objektus;
papildomos paslaugos;
asmeninės išlaidos.

Papildomai turėti*: 25 Eur

Papildoma informacija
DOKUMENTAI
LR asmens tapatybės kortelė arba LR pasas, galiojantys ne mažiau kaip 3 mėnesius po kelionės pabaigos (ir suaugusiems, ir vaikams).
Vykstant į kelionę būtina turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).
Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į grupės pageidavimus ir objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Vairuotojų darbo režimą reglamentuoja ES įstatymai.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Aprašyme naudotų nuotraukų šaltiniai>>>

Prekė įtraukta į krepšelį