Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2023 m. balandžio 29 d. – gegužės 1 d. Kelionė Gdansko kryptimi (Šiaurinė Lenkija)

IŠVYKIMO INFORMACIJA:
Išvykimo laikas: 2023 m. balandžio 29 dieną 5:00 val.
Išvykimo vieta: Aušros g.49, Utena (Utenos kultūros centras)
Kelionės atintinė spausdinimui

 

KELIONĖS KAINA –  180 Eur/asmeniui.
Papildomai reikia turėti ~ 50 Eur/asmeniui už lankomus objektus!
Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]
Avansą už kelionę 80 Eur/asmeniui reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
Atsisakius vykti į kelionę likus 10 darbo dienų iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.

SVARBI INFORMACIJA:
Į užsienį galima vykti tik turint 3 mėnesius galiojantį (skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos) pasą arba asmens tapatybės kortelę.
Vykstant į kelionę būtina turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).

Kelionės programa spausdinimui

MARŠRUTAS:
Utena – Hitlerio bunkeriai – Šv. Lipkos vienuolynas – Rezelis – Marienburgas – Gdanskas – Oliva – Sopotas - Žalgirio mūšio laukas - Štuthofo vokiečių koncentracijos stovykla – Baltijos pajūris – Utena

I diena.
Išvykimas iš Utenos 5:00 val. (Utenos kultūros centras, Aušros g. 49, Utena).
Kelionės metu pamatysime: buvusią A. Hitlerio karinę būstinę – Vilko guolį. Vilko irštva (vok. Wolfsschanze) – įtvirtintas Hitlerio bunkeris tuometiniuose Rytprūsiuose, iš kurio Antrojo pasaulinio karo metais Hitleris vadovavo Vokietijos ginkluotosioms pajėgoms. Bunkeris buvo skirtas 1941 m. birželio 22 d. invazijai į TSRS (kodinis pavadinimas Operacija Barbarosa) ir naudojamas iki 1945 m. sausio 25 d. Bunkerį sudarė 40 gyvenamųjų, ūkinių ir administracinių pastatų, 7 sunkieji ir 40 lengvųjų gelžbetonio bunkerių. Bunkerių aukščiai nuo šešių iki aštuonių metrų aukščio, iš viršaus apsodinti mišku. Antrojo pasaulinio karo metu Hitleris bunkeryje praleido didžiąją savo laiko dalį – daugiau negu 800 dienų. Šiame bunkeryje 1944 m. liepos 20 d. Klausas von Šfaufenbergas įvykdė pasikėsinimą nužudyti Hitlerį.
Stebuklais pagarsėjusį Šv. Lipkos barokinį ansamblį (bažnyčia ir vienuolynas). Apžiūrėsime vieną žymiausių Lenkijos šventovių – įspūdingą baroko architektūros ansamblį.
Reszelio pilis ir senamiestis.
Griunvaldas – Žalgirio mūšio laukas. Žalgirio mūšio vieta, Griunvaldas (netoli Olštyneko), menanti 1410-tų metų jungtinių Lietuvos ir Lenkijos pajėgų pergalę prieš kryžiuočius ir pasibaigusią Kryžiuočių ordino sutriuškinimu. Įvairūs šaltiniai vertina, kad apie 10 valandų trukusiame mūšyje dalyvavo 25 000 - 85 000 žmonių, o žuvo 15 000 - 50 000.
Vakarienė. Nakvynė Lenkijoje prie Gdansko įlankos.

II diena.
Pusryčiai. Lankome Štuthofo vokiečių koncentracijos stovyklą. Vieta aprašyta Balio Sruogos romane „Dievų miškas“.
į Hanzos pirklių miestą – Gdanską, kuriam būdingi įvairūs architektūros stiliai: rūsti gotika, elegantiškasis renesansas, puošnusis rokoko. Apžvalginė ekskursija po senamiestį: „Ilgosios prekyvietės gatvė“, gotikos ir renesanso stiliaus miesto Rotušė, „Neptūno“ fontanas, prabangūs pirklių brolijos „Artūro namai“, Turgaus aikštė, pasivaikščiosime ir pasigrožėsime Motlavos upės krantinėje stovinčiais senoviniais pirklių namais, senojo uosto panorama.
Aplankysime Sopotą – garsiausią Lenkijos pajūrio kurortą, garsėjantį vasaros estrada ir ilgiausią Baltijos jūros molą (511 m). Pasivaikščiosite pagrindine Monte Cassino alėja, moderniosios architektūros „kreivasis namas“.
Išvyka į XII a. Olivos katedrą. Oliva garsėja savo parku, pavasarį pasitinkančiu lankytojus spalvingai pražydusiais medžiais. Šiuolaikinė parko forma suformuota nuo 18 a., pakeitusi prieš tai čia buvusius vienuolynų sodus. Parke galima grožėtis alpiniais sodais, įveistais nuo 1920 m., žiemos sodais, vandens kaskadomis, taip pat nuostabia medžių alėja, pasodinta net 17 a. Parko prieigose lankytojus kviečia į vidų ilgiausia Lenkijoje rokoko stiliaus Olivos katedra (XIII a.). Tai buvo Rytų Pamario kunigaikščių laidojimo vieta. Akį traukia išraiškingos baltos skulptūros – Kosų giminės antkapis, bei baroko formų sakykla. Vertingiausias katedros paminklas – vargonai, laikomi geriausiais vargonais Europoje. Jie buvo pastatyti 1763-1788 m. rokoko stiliuje ir sudaryti iš 7876 įvairaus diametro vamzdžių.
Vakarienė. Nakvynė Lenkijojoje prie Gdansko įlankos.

III diena.
Pusryčiai. Kelionė į Malborką. Marienburge buvo Teutonų ordino Didžiojo magistro rezidencija ir ordino valstybės sostinė. Apie 1190 metus kryžiaus karams prieš musulmonus ir pagonis Palestinoje įkurtas Kryžiuočių ordinas. XIV a. kryžiuočiai nugalėjo pagonišką prūsų gentį ir perkėlė ordino būstinę iš Venecijos į Malborką prie Nogato upės dabartinėje šiaurės Lenkijos teritorijoje. Kryžiuočių buvimą mieste liudija 1274 metais statyta įspūdinga raudonų plytų pilis ant upės kranto. Tai didžiausia gotikinė tvirtovė Europoje. Joje buvo kalinamas Lietuvos Didysis kunigaikštis Kęstutis.
Kelionė per Lenkiją. Vėlai vakare grįžimas namo.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
Transporto nuoma su mokama parkavimo paslauga;
Lydinčio gido paslauga;
2 nakvynės vienoje vietoje Lenkijoje prie jūros su pusryčiais;
2 vakarienės;
kelionės organizavimo paslauga.

Papildomai reikia turėti ~ 50 Eur/asmeniui už lankomus objektus!

Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: medicininių išlaidų draudimas užsienyje, bilietai į mokamus objektus, asmeninės išlaidos

Kelionės metu nuvažiuojama ~1500 km.

Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į grupės pageidavimus ir objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Vairuotojų darbo režimą reglamentuoja ES įstatymai.

Viršelio nuotraukos šaltinis: https://www.poland.travel/en/cities/gdansk-and-tricity

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Prekė įtraukta į krepšelį