Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2024 m. balandžio 27 d. Latvijos nacionalinio sodo Oranžerija ir opera „Aida“

Utena - Latvijos nacionalinio sodo Oranžerija – Ryga - Opera „Aida“ - Utena
2024-04-27

Registruotis telefonu: 8 687 21938 arba elektroniniu paštu: [email protected]

Išvykimas iš Utenos 9:00 val. Išvykimas iš Utenos kultūros centro aikštelės (Aušros g. 49, Utena). Kelionė į Latviją.
Apsilankome Latvijos nacionaliniame Botanikos sode esančią oranžerija, kuri pradėta formuoti 1956 m. Pagrindinis jos formavimo ir papildymo šaltinis buvo tarptautiniai sėklų mainai su kitais botanikos sodais. Dauguma augalų auginami iš sėklų ar auginių. Oranžerijoje galima pamatyti daugiau nei 2000 augalų iš visų žemynų, išskyrus Antarktidą. Naujoji oranžerija lankytojams atidaryta 2015 m. balandžio 25 d. Lankytojams atviros 4 salės: sukulentų salė, Šiltoji subtropikų salė, Vėsioji subtropikų salė ir Tropikų salė. Salaspilio Botanikos sodas yra sukaupęs vieną iš turtingiausių gyvų augalų kolekcijų šiaurės rytų Europoje.

Mūsų kelionės metu 2024.04.27 (šeštadienį) Latvijos Nacionaliniame botanikos sode vyks Didžiausia Latvijoje pavasarinė augalų mugė.
AUGALŲ MUGĖ Nacionaliniame botanikos sode yra tradicinis ir svarbus sodininkystės renginys, kuris sutraukia ir sujungia augalų augintojus iš visos Latvijos. Nacionaliniame botanikos sode vykstančioje augalų mugėje galėsite papildyti savo augalų kolekciją įvairiais tradiciniais dekoratyviniais ir maistiniais augalais bei rasti retų, sunkiai besidauginamų ir egzotiškų augalų rūšių. Šalia didžiausių augalų augintojų bus ir amatininkų bei vietinių gamintojų, kurie savo produkciją siūlys lankytojams.

Atvykstame į Rygą, kad alkis neužgožtų miesto grožio ir netrukdytų vėliau mėgautis baletu, pietausime Lido centre. Atvykstame į Rygą. Ekskursija po Rygos senamiestį autobusu ir pėsčiomis. Rygos senamiestis, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra vienas iš Europos plytų gotikos kelio stočių. Istorinio Rygos centro architektūroje savo pėdsakus palikę visi Rytų Europai būdingi architektūros stiliai - nuo gotikos iki moderno, o išlikę XIX a. mediniai pastatų kompleksai šiandien yra viena unikaliausių vertybių. Leidžiamės į apžvalginę ekskursiją: „Senosios Rygos dvasia". Pamatysite Rygos pilį, puikų viduramžių architektūros pavyzdį – „Trijų brolių“ namus; Domo katedrą ir vienuolyno kompleksą, Rotušės aikštę, kurioje atstatytas gražiausias ir puošniausias prieškario Rygos pastatas – „Juodagalvių“ gildijos namai, Šv.Petro bažnyčią, Laisvės paminklą, „namą su katinu“. Laisvas laikas.

19:00 – 22:35 val. Rygos operos ir baleto teatre mėgausimės nuostabia ir kerinčia G. Verdi opera „Aida“. Veiksmas vyksta senovės Egipto karalystėje ir pasakoja Egipto kariuomenės vado Radameso ir etiopės vergės Aidos meilės istoriją. Šioji tampa iš tiesų komplikuota, nes Radamesą taip pat myli Egipto faraono dukra Amneris… Tačiau siužeto dramą sudaro ne vien meilės istorija, tai ir pareigos, ištikimybė savo šaliai, patriotizmo konfliktas su asmeniniais emociniais išgyvenimais. Egipto didybę ir herojų aistras išraiškingai perteikia operos muzika, joje gausu nuostabių arijų, chorų, įspūdingų scenų. O pergalingos Radameso sugrįžimo scenos triumfo trimitai, skamba net ir nemačiusių šios operos atmintyje. Pasimėgavę nuostabia muzika, keliaujame namų link.

Grįžimas planuojamas 02:00 val.

Gidas Nerijus Siniakas

Ekskursijos kaina – 45 Eur/asmeniui
· Į ekskursijos kainą įskaičiuota: transporto nuoma su mokama parkavimo paslauga, lydinčio gido paslauga, kelionės organizavimo paslauga.
· Už ekskursiją reikia sumokėti per 3 darbo dienas po registracijos.
· Atsisakius vykti į kelionę likus 5 darbo dienoms iki kelionė pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.
· Papildomai reikia turėti ~ 20 Eur/asmeniui už lankomus objektus (Latvijos nacionalinio sodo Oranžerija, bilietas į baletą)!
· Į kainą neįskaičiuotos papildomos išlaidos: medicininių išlaidų draudimas užsienyje, bilietai į mokamus objektus, asmeninės išlaidos.

DOKUMENTAI
· LR asmens tapatybės kortelė arba LR pasas, galiojantys ne mažiau kaip 3 mėnesius po kelionės pabaigos (ir suaugusiems, ir vaikams).
· Vykstant į kelionę būtina turėti medicininių išlaidų draudimą, garantuojantį būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Vykstant į šią kelionę galioja ir Europos sveikatos draudimo kortelė (daugiau informacijos apie išdavimą, sąlygas ir apribojimus www.vlk.lt).
· Kelionių organizatorius gali keisti kelionės programą, atsižvelgdamas į grupės pageidavimus ir objektyvias sąlygas. Objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda. Vairuotojų darbo režimą reglamentuoja ES įstatymai.

Kelionės informacija spausdinimui

KELIONĖS ORGANIZATORIUS:

Prekė įtraukta į krepšelį