Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2024 m. rugpjūčio 17-24 d. Rumunijos Maramures, Transilvanijos provincijos ir sostinė Bukareštas

Rumunijos Maramures, Transilvanijos provincijos ir sostinė Bukareštas
2024-08-17 – 2024-08-24 (8 dienų)

Registruotis galima telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]

KELIONĖS KAINA – 585 Eur/asmeniui.
*Papildomai reikia turėti vietos valiuta ~ 90 Eur/asmeniui už lankomus objektus!
Už kelionę reikia somokėti avansą 60 Eur/asmeniui per 3 d.d. po registracijos patvirtinimo.

SVARBI INFORMACIJA:
• Į užsienį galima vykti tik turint 3 mėnesius galiojantį (skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos) pasą arba asmens tapatybės kortelę.
• Rekomenduojame turėti medicininių išlaidų draudimą.

Kelionės programa spausdinimui

KELIONĖS PROGRAMA:

1 DIENA.
Lenkija, Slovakija, Vengrija.

Labai anksti ryte išvykstate iš Utenos. Kelionė per Lenkiją, Slovakiją, Vengriją. Pietums sustojate vienoje iš pakelės užeigų. Vėlai vakare, atvykstate į viešbutį Slovakijoje, Košicės apylinkėse. Nakvynė viešbutyje.
Nuvažiuojate ~980 km.

2 DIENA.
Maramures provincija: Sapantos kapinaitės

Pusryčiai. Ryte išvykstate Rumunijos link. Keliaujate po Maramures provinciją. Mažiausiai istorinių įvykių įtakota Maramures – gilių tradicijų, papročių ir prietarų kraštas. Atvykstate į lankytojų mėgstamas linksmas ir visiškai netradicines *Sapantos kapinaites. Tai keisčiausios kapinės Europoje, į kurias žmonės ateina ne gedėti, bet linksmintis. Kapinaitėse daugiau nei 800 ąžuolinių kryžių, išmargintų piešiniais ir drožiniais. Juose vaizduojamos svarbiausios ir linksmiausios mirusiojo gyvenimo scenos, užrašomi linksmi eilėraščiai apie to žmogaus gyvenimo būdą bei pomėgius. Pietūs laisvu laiku prie Sapantos kapinaičių. Grožėdamiesi Rytų Karpatų kalnų vaizdais vykstate Bukovinos regiono link. Nakvynės viešbutį pakeliui į Voronetą pasiekiate vakare.
Nuvažiuojate ~530 km.

3 DIENA.
Bukovinos regionas: Voroneto ir Moldovitos vienuolynai, Brašovas.

Pusryčiai. Atvykstate į vieną iš garsiausių pasaulyje meno lobynu vadinamą Bukovinos regioną, garsėjantį UNESCO saugomais objektais – ištapytais vienuolynais. XV–XVI a. statytų vienuolynų eksterjeras ištapytas nuostabiomis, religines scenas vaizduojančiomis freskomis. Aplankote Rytų Siksto koplyčia vadinamą įžymųjį *Voroneto vienuolyną. Išorinis vienuolyno fasadas vaizduoja „Paskutinio teismo“ scenas, o ypatinga mėlyna spalva, dar žinoma kaip „Voroneto mėlyna“, išsilaikė iki šių dienų tokia pat ryški. Vykstate prie freska „Konstantinopolio apgultis“ garsėjančio *Moldovitos vienuolyno. Tai buvo pirmasis vienuolynas šioje vietovėje apdovanotas įžymiuoju UNESCO trofėjumi – Auksiniu obuoliu. Išvykstate Brašovo link. Važiuodami pro Bikazo miestelį grožitės legendomis apipinto Ceahlau kalnų masyvo vaizdais. Vakare atvykstate į viduramžių miestą Brašovą, kurį įkūrė kryžiuočiai senosios dakų gyvenvietės vietoje 1211 m. Vakare, esant galimybei, siūlome tradicinį rumunišką vakarą (už papildomą mokestį, apie 30 EUR asmeniui). Nakvynė viešbutyje Brašove, atvykstate vakare.
Nuvažiuojate ~400 km.

4 DIENA.
Brašovas, Bran pilis, Sinaja, Peleš pilis, Sinajos vienuolynas.

Pusryčiai. Ryte pradedate ekskursiją. Apsuptas pietinių Karpatų kalnų Brašovas yra labiausiai turistų pamėgtas Rumunijos miestas, o dėl savo senosios architektūros ne kartą buvo tapęs istorinių filmų filmavimo aikštele. Pasivaikštote po nuostabų senamiestį, apžiūrite XIV a. didžiausią Rumunijoje gotikinę Juodąją bažnyčią, kurios bokšte yra 7 tonas sveriantis varpas. Vingiuotais kalnų keliais vykstate į XIII a. *Bran pilį, kuri buvo pastatyta 1382 m., kad apsaugotų Bran perėją nuo turkų antpuolių. Joje grafas Drakula praleido tik kelias naktis. Siauri spiraliniai laiptai veda per šešiasdešimt mediena dekoruotų kambarių, kurių dauguma sujungti požeminiais pasažais su XIV–XIX a. baldų, ginklų ir šarvų kolekcijų ekspozicijomis. Po pietų, gėrėdamiesi kalnų vaizdais vykstate į Sinajos kalnų kurortą. Bucegi kalnų papėdėje įsikūrusi prabangi *Peleš pilis yra nuostabus renesanso architektūros šedevras. Pilis iki 1947 metų buvo karališkosios šeimos vasaros rezidencija, kurios 160 kambarių puošė puikiausi Europos meno kūriniai, Murano stiklo žvakidės, vokiško vitražo langai. Vakare apie 19 val. atvykstate į Sinają. Aplankote *Sinajos vienuolyną, kuris dar vadinamas Bucegi kalnų katedra. Nakvynė viešbutyje.
Nuvažiuojate ~100 km.

5 DIENA.
Poilsis arba ekskursija: Bukareštas.

Pusryčiai. Šią dieną siūlome savarankiškai praleisti Sinajos kalnų kurorte, kur galite pasikelti į kalnus ir leistis į žygį grožėdamiesi kvapą gniaužiančia kalnų ir slėnių panorama arba važiuoti į **ekskursiją aplankyti šalies sostinę – Bukareštą. Atvykstate į šalies sostinę Bukareštą. „Mažuoju Paryžiumi“ vadinamas miestas didžiuojasi savo rumuniškąja Triumfo arka. Turistų traukos objektas – Parlamento rūmai. Tai didžiausias pastatas Europoje ir antras pasaulyje po Pentagono. Ilgametis Rumunijos diktatorius Nikolajus Čiaušesku daugiau nei prieš 20 metų šiuos ekstravagantiškus rūmus statė kaip tautos rūmus ir paminklą savo galybei įamžinti. Apžvalginė ekskursija po Bukareštą: *Parlamento rūmai (pagal galimybę), Triumfo arka, Kisseleff bulvaras, Pergalės aikštė, Vyriausybės rūmai, Viktorijos bulvaras, Revoliucijos aikštė, Ateneumas – koncertų salė, Centrinė universiteto biblioteka, Meno muziejus, buvusieji karališkieji rūmai, Stavropolio bažnyčia, senamiestis su senuoju Kunigaikščių teismu. Laisvu laiku siūlome aplankyti garsiojo Rumunijos diktatoriaus vasaros *vilą. Tai akivaizdus pavyzdys, kokia ištiesų didelė atskirtis buvo socialistinėje Rumunijoje ir kokia didele prabanga buvo apsupta diktatoriaus šeima. Į ekskursiją išvykstate ryte, o vakare sugrįžtate į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.
Nuvažiuojate ~300 km.

6 DIENA.
Sigošoaras, Sibiu.

Pusryčiai. Ryte išvykstate į „Transilvanijos perlu“ vadinamą Sigišoaro miestą, aplankote vienintelę Europoje viduramžių citadelę, kurioje iki šiol gyvenama. Čia gimė ir vaikystę praleido Vladas Tepeša, žinomas Drakulos vardu. Vladas Drakula – tai legendomis ir pasakojimais apipintas tironas, valdęs šalį šešerius metus ir pagarsėjęs nepalenkiamu griežtumu ir užsispyrimu. Senamiestyje aplankote *Laikrodžio bokštą, bažnyčią, namą, kuriame gimė grafas Drakula (dabar čia įrengtas restoranas). Po pietų vykstate į Sibiu, didžiausią ir turtingiausią iš septynių sienomis apjuostų citadelių, kurią XII a. pastatė Transilvanijos saksonai. Čia buvo atidaryta pirmoji Rumunijoje ligoninė, vaistinė bei seniausias muziejus. Puikiai išsilaikę XV a. gynybiniai bokštai, Aukštutinio ir Žemutinio miestų aikštės, bažnyčios, Laiptų pasažas, Melo tiltas. Vykstate į viešbutį link Klužo-Napoka. Viešbutį pasiekiate vakare.
Nuvažiuojate ~440 km.
   

7 DIENA.
Turda, Tokajus.

Pusryčiai. Ryte išykstate į Turda miestelį, garsėjantį didžiausiomis Transilvanijoje *druskų kasyklomis. Čia ilgus amžius iki pat XX a. buvo kasama druska. Dabar tai modernus turistų traukos objektas, kuriame susipažįstate su kerinčiu požemių pasauliu ir druskos kasybos istorija. Ekskursijos metu, ne tik vaikštote senųjų kasyklų koridoriais, bet ir plaukiate po žeme tyvuliuojančiu druskos ežeru. Papietavę išvykstate Slovakijos link. Pakeliui sustojate jaukiame Tokajaus miestelyje. Trumpai pavaikštote po nedidelį senamiestį, esant galimybei, *degustuojate nuostabų šio krašto vyną. Vakare atvykstate į viešbutį Slovakijoje. Nakvynė viešbutyje Prešovo apylinkėse.
Nuvažiuojate ~500 km.

8 DIENA.
Kelionė namo.

Pusryčiai. Ryte išvykstate į Lietuvą. Kelionė per Slovakiją, Lenkiją. Pietums sustojate vienoje iš Lenkijos pakelės užeigų. Labai vėlai vakare kertate Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.
Nuvažiuojate ~910 km

Kelionės metu nuvažiuojama ~4200 km.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
• Kelionė autobusu
• 7 nakvynės | 3* viešbučiuose
• Maitinimas | 7 pusryčiai (pagerinti kontinentiniai)
• Ekskursinė programa
• Kelionės vadovo paslaugos

Į kelionės kainą neįskaičiuota:
• Mokami objektai | turistas moka pats vietos valiuta ~ 90 € už visus * pažymėtus objektus.
•Lankomi mokami objektai neįskaičiuoti į ekskursijų kainą
•Mokamos ekskursijos | ** ekskursija į Bukareštą – 35 €
•Papildomos išlaidos | draudimas, kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, miestų turistiniai mokesčiai, ausinukai ekskursijų metu, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos

Pastabos:
Gali keistis | dėl nuo kelionių organizatoriaus nepriklausančių aplinkybių kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ir kainos. Aktyvaus poilsio programa gali kisti priklausomai nuo oro sąlygų.
Kambarys | kaina pateikta asmeniui dviviečiame/ dviviečiame su pristatoma lova kambaryje. Priemoka už vienvietį kambarį – 140€.

KELIONĘ ORGANIZUOJA:

Nuotraukų šaltinis: https://byt.lt/B6Qv1

Prekė įtraukta į krepšelį