Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
VšĮ Utenos turizmo informacijos centras

2021 m. rugpjūčio 22 d. Prabanga dvelkianti ekskursija „Trijų dvarų istorijos Rokiškio rajone“

Ekskursijos kaina – 30 Eur/asmeniui.
Papildomai reikia turėti 40 Eur/asmeniui (lankomų objektų bilietai, vietinių gidų paslaugos, teatralizuota ekskursija).
Registracija ir informacija telefonu 8 687 21938 arba elektroniniu paštu [email protected]

Svarbi informacija:
Už ekskursiją reikia sumokėti per 3 d.d. po registracijos.
Atsisakius vykti į ekskursiją likus 5 darbo dienoms iki ekskursijos pradžios – PINIGAI NEGRĄŽINAMI.

Ekskursijos programa spausdinimui

EKSKURSIJOS PROGRAMA:
8:30 val. – išvykimas iš Utenos

Dvariška ekskursija po Dvarvietę ir Rūmus Ilzenbergo dvare. Vaikščiodami po išpuoselėtą parką ir sodą, išgirsime 500 metų Ilzenbergo dvaro istoriją, įdomų čia gyvenusių dvarininkų gyvenimą. Susipažinsime su autentiškai atkurtais statiniais: rūkykla, svirnu, arklidėmis. Išgirsime lelijų mitą, Meilės salos legendą, dvaro unikalumą – juk tai vienintelis Baltijos šalyse pilnai atkurtas, ūkininkaujantis ir tęsiantis natūralios žemdirbystės tradicijas dvaras. Aplankysime prabangius XIX a. vėlyvojo klasicizmo stiliaus rūmus su autentiškais skliautiniais XVIII a. rūsiais. Prabanga alsuojančiose erdvėse dvariškumo įspūdį sustiprina dekoro elementai: įspūdinga grindų marmuro mozaika, mozaikinis parketas su medžio dekoro intarsijomis, dekoratyvios salių sienos su tekstilės tapetais, auksuotas lubų dekoras, dalies sienų apdaila atlikta „venecijietiško“ glaisto technika, suformuotos kesoninės lubos. Pajusime ypatingą 500 metų istoriją menančią atmosferą, kur vyrauja meilė, harmonija ir dvariškumas.

Pietūs kavinėje „Pupelė“.

Teatralizuota ekskursija po Rokiškio senamiestį „Sofija ir imperatorius“. Teatralizuoto pasivaikščiojimo metu, keliaudami grafų Tyzenhauzų šeimos pėdsakais, pajusime senojo miesto alsavimą. Istorija ves mus nuo Rokiškio dvaro, per grafų suformuotą istorinį miesto centrą, iki pat jų pastatytos neogotikinės Šv.Mato bažnyčios. Keliaudami ausinėse girdėsime grafaitės Sofijos Tyzenhauzaitės meilės ir kūrybos kelio istoriją, dvaro parke sutiksime jaunutę Sofiją, dalyvausime puotose su caru Aleksandru ir imperatoriumi Napoleonu, sužinosime apie didįjį Sofijos žygdarbį, stebėsime besiskleidžiančią iš anksto pasmerktos meilės istoriją. Tai istorija, kuri palies mūsų širdis...
 

Ekskursija po Salų dvarą. Dviragio ežero saloje įsikūrusio miestelio įžymybė – neoklasicistinio stiliaus dvaras, menantis didikų Kęsgailų, Radvilų, Marikonių ir grafų Tyzenhauzų gyvenimą. Čia yra ir vienas seniausių Lietuvos parkų, stebinantis milžiniškomis tuopomis, o didikų laikais dvaras garsėjo žvėrynu ir jame gyvenusiais lokiais. Pašnekinsime aplakas, stručius ir kitus gyvūnėlius. Beje, Salų dvare filmuotas J. Krisiūno filmas „Širdys“.

Į ekskursijos kainą įskaičiuota:
autobuso nuoma;
pietūs;
ekskursijos organizavimo paslauga.

Į ekskursijos kainą neįskaičiuota:
40 Eur/asmeniui (lankomų objektų bilietai, vietinių gidų paslaugos, teatralizuota ekskursija).

EKSKURSIJĄ ORGANIZUOJA:

Aprašyme naudojamų nuotraukų šaltinis>>>

Prekė įtraukta į krepšelį